Lapszemle

Úton vagyunk Dél-Afrikába, Algéria ellen már játszhat Zlatan Ljubijankic, a BL-csapatra vár Robert Koren, a Guardiannek tetszik a Kdor ne skače ni slovenec, hej hej hej!

Vasárnap elindul Dél-Afrikába a szlovén válogatott. A repülőtéren Danilo Türk köztársasági elnök búcsúztatja a fiúkat. (Ma egyéb dolga is lesz az államfőnek, mert éppen népszavazás van a horvát-szlovén határvita rendezését célzó megállapodásról.) Ljubljanából Frankfurtba vezet a csapat útja, majd hétfőn kora reggel érkeznek meg Johannesburgba. Délután már edzést is tartanak a Hyde Parkról elnevezett oktatási intézményben, számol be a menetrendről a Delo.

De ne szaladjunk ennyire messzire. Pénteken 3-1-re győztük le a szintén vb-résztvevő Új-Zélandot. Matjaz Kek szövetségi kapitány Dnevniknek adott nyilatkozata szerint óceániai ellenfelünk nem olyan rossz csapat, mint az eredmény alapján gondolhatná a felületes szemlélő. Sajnálja a 12. percben megsérült Ljubijankicot, de bízik benne, hogy Algéria ellen már harcra kész lesz. (Minden bizonnyal cserekén, tesszük hozzá, hiszen a csatár Zlatko Dedic akkorra már teljesen felépül szalagsérüléséből.) A győzelemből nem érdemes messzemenő következtetést levonni: a 2002-es vébé előtt Ghánát vertük 2-0-ra, a vébén aztán három vereséggel kizúgtunk a csoportból.

Lassan már nem lesz olyan csapat, amelyikkel ne kötötték volna össze Robert Koren sorsát, akinek pályafutása és játéka sok tekintetben Gera Zoltánéra emlékeztet. Bővebben itt olvashat Korenről>>>

A Premier League-ba most feljutott WBA volt középpályása, a válogatott csapatkapitánya nem maradhatott Birminghamben, mivel valószínűleg valami „félreértés” volt közte és Roberto Di Matteo menedzser között. Hogy mi, azt az Ekipa nem részletezte, arról viszont beszámolt, hogy eddig a Fulham, a Celtic, a Newcastle, a Wolverhamptom, a Stoke City, a Leicester City, a Panathinaikosz, az AEK Athén, a Bursaspor érdeklődött iránta, a szintén most a Premier League-be jutott Blackpool pedig konkrét ajánlatot is tett. Zoran Krneta, Koren ügynöke az Iskonnak elmondta, hogy az ajánlatot visszautasítottak, mert a lehető legjobbat akarják elfogadni, és van idő a vébé után is meghozni a döntést.

Az biztos, hogy egy kivételesen jó szlovén szereplés felsrófolhatja Koren árát, és régi álma, a Bajnokok Ligája-szereplés is összejöhet (ez volt az egyik ok, amiért nem fogadta el a Blackpool ajánlatát), bár legszívesebben Angliában maradna. Viszont egy súlyosabb sérüléssel már baromi nehezen találna magának csapatot a nyáron.

És végül: képzeljék, mik vannak: a brit Guardian szerint a szlovének legjobb szurkolói kórusa a „Kdor ne skače ni slovenec, hej hej hej!” Ami magyarul annyit tesz: Ki nem ugrál, nem is szlovén, hej, hej!

Szólj hozzá!

Címkék: lapszemle szurkolók blackpool robert koren zlatan ljubijankic

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr212060587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása