Oroszországot vertük ki a pótselejtezőn, most egy újabb nagyhatalmat ütünk ki 1-0-val, az Egyesült Államokat.

Lelkesítésül nézzük meg először az oroszok elleni mindent eldöntő gólt a maribori visszavágóról:

Ha az Algéria elleni diadal után az USA ellen is nyerünk, akkor már történelmet írt a válogatott: továbbjutni ugyanis még soha nem sikerült eddig se a vébén, se az Eb-n. Döntetlennel sincs veszve semmi, sőt, vereségnél se, de akkor viszont az angolokat kell legyőzni.

Erre mondta azt Matjaz Kek kapitány a péntek reggeli Ekipában, hogy iszonyú nehéz a csoport, mivel a két óriás, Anglia és Amerika közül az egyiket el kell pusztítani, hogy a továbbjutás érdekében. És gyorsan hozzátette: a foci csak játék, így nem gondolja, hogy a szlovén foci történetének a mai lenne a legfontosabb napja.

Samir Handanovic – Miso Brecko, Marko Suler, Bostjan Cesar és Bojan Jokic – Valter Birsa, Robert Koren, Andraz Kirm, Alexander Radosavljevic – Milivoje Novakovic, Zlatko Dedic.

A fenti a szlovén kezdőcsapat, mert nekünk már mérkőzések óta ez a kezdőcsapatunk, hacsak nem jön közbe valami. Most Marko Suler kisebb sérülése jöhet közbe – ő volt az, aki a védelemben nagyot hibázott Algéria ellen, levett egy labdát az ellenfélnek, de Smir Handanovic résen volt, üvöltözött is rendesen szegény Markóval –, helyén Matej Mavric játszhat, de tényleg csak akkor ha nagy a baj. Sulerre (vagy Mavricra) kulcsszerep vár, neki kell ugyanis kikapcsolni a játékból Clint Dempsey-t.

A Dnevnik megkérdezte Danilo Türktől, a köztársasági elnökünktől, hogy mennyi lesz az eredmény. Nem fogják elhinni: azt mondta, hogy 1-0 ide.

3 komment

Címkék: beharangozó szlovén foci marko suler matej mavric

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr402090619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Még_mit_nem! 2010.06.18. 14:36:58

Úgy legyen. Csak kérlek ne azt a borzalmasan fos játékotokat mutassátok fel amit Algéria ellen is játszottatok, köszi. :)
süti beállítások módosítása