A szlovén keret tagjai, 11. rész: Marko Suler

Marko Suler igazi Kek-bébi. (Matjaz Kek a szlovének kapitánya, aki még nem tudná.) A szlovén keret többi tagjához képest meglehetősen későn, 25 évesen lett először válogatott a kiváló emberfogó középhátvéd, méghozzá a Magyarország elleni zalaegerszegi győztes meccsen.

A szlovén keret

Kapusok: Samir Handanovic (Udinese), Jasmin Handanovic (Mantova), Aleksander Seliga (Sparta Rotterdam)

Védők: Bojan Jokic (Chievo), Marko Suler (Gent), Bostjan Cesar (Grenoble), Branko Ilic (Lokomotiv Moszkva), Matej Mavric (Koblenz), Elvedin Dzinic (Maribor), Miso Brecko (1. FC Köln), Suad Filekovic (Maribor)

Középpályások: Andraz Kirm (Wisla Krakow), Andrej Komac (Maccabi Tel-Aviv), Rene Krhin (Internazionale), Dalibor Stevanovic (Vitesse Arnhem), Robert Koren (West Bromwich Albion), Aleksander Radosavljevic (Larissza), Valter Birsa (Auxerre)

Csatárok: Milivoje Novakovic (1. FC Köln), Zlatko Dedic (VfL Bochum), Zlatan Ljubijankic (Gent), Nejc Pecnik (Nacional), Tim Matavz (Groningen)

Suler innen kezdve szinte kihagyhatatlan volt. Eltiltás miatt a csehek elleni hazai meccsen nem játszott, majd rögtön utána végig a kispadon ült Észak-Írország ellen, a többi 10 meccsen az elsőtől az utolsó percig a pályán volt. Atletikus, remekül fejel, gyors és védelem igazi vezéregyénisége.

Későn érő típus. Osztrák csapatokban nevelkedett, de felnőttmeccsen soha nem játszott. 2001-ben a Dravogradban mutatkozott be, majd három év után igazolt Goricába. 2008 nemcsak a válogatottságot, hanem a külföldi szerződést is meghozta neki, a belga Gent igazolta le, ahol tavaly még csak 17 meccset játszott, a legutóbbi bajnokságban viszont 36-ot, és a csapat a második helyen végzett.

A Gent szurkolói nem maradéktalanul elégedettek Sulerrel. Azt vetik a szemére, hogy hajlamos kiengedni, mentalitása inkább a Balkánt, mintsem a Beneluxot idézi. Pletykák szerint a hozzáállásának megfelelőbb görög vagy szerb bajnokságba igazolhat.

Mentalitását ugyanakkor mi sem jellemzi jobban, mint a Dnevniknek adott minapi nyilatkozata: „Meglepetést akarunk okozni, akár a negyeddöntőbe is bejuthatunk vagy még tovább.”

Nos, ha Szlovénia valóban eljut a negyedöntőig, akkor ott minden valószínűség szerint Argentína lesz az ellenfél. Hiába, az elődöntőt nem adják ingyen.

Marko SULER

Slovenj Gradec, 1983. 03. 09.

Posztja: középhátvéd

A 2009/10-es szezonban a Gentben 36 bajnoki meccsen lépett pályára.

Vb-selejtezők: A 12-ből 10 meccsen játszott az elsőtől az utolsó percig.

Legnagyobb sikerei: kijutás a vébére, szlovén bajnoki aranyérem a Goricával (2006), belga bajnoki ezüstérem a Genttel (2010).

Mit várhatunk tőle a vb-n? A kezdőcsapat tagjaként végighajtja az összes meccset, és a vébé után talán még egy görög vagy szerb szerződésnél is jobb összejöhet neki.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: gent szlovén foci marko suler

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr92072844

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Labdarúgó világbajnokság (aka Foci VB) 2010.06.11. 09:01:29

A labdarúgás a földgolyóbis legnépszerűbb játéka, amit annak köszönhet, hogy csak labda kell hozzá, meg egy placc, ahol rúgni lehet. Erre utal az elnevezése is, bár amerikaiul soccernek hívják, ami meg a szopósra hasonlít. (Na jó, természetes...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása