Itt az ideje, hogy egy kicsit a klubcsapatokkal is foglalkozzunk. Az újoncként negyedik helyen végzett Olimpija (és nem Olimpia, ahogy egyik kommentelőm felhívta a figyelmem, köszönöm neki) edzőt vált.

A 41 éves Safet Hadzicot, a klub egykori játékosát, az eddigi másodedzőt nevezték ki. Hadzicnak, aki egykor 7-es számmal a hátán rohamozta az ellenfelek kapuját, nincs meg a szükséges PRO-licence – milyen ismerős ez, nem? –, de a klubelnök szerint ez nem lehet gond, hamarosan megszerzi, írja a zurnal24.si.

Az Olimpija a legnépszerűbb ljubljanai klub, és talán a legnépszerűbb szlovén is. Legnagyobb riválisa az NK Maribor, rangadójuk a szlovén Fradi-Dózsa.

Hosszú idő után ebben a szezonban találkozhattak újra egymással, mivel az Olimpija 2004-ben anyagi csőd miatt megszűnt. A csapat NK Bezigrad néven az ötödik osztályból indult újra (Bezigrad Ljubljana egyik kerülete a tizenhétből), és lett első osztályú 2009-re úgy, hogy minden évben megnyerte az egyre magasabb szintű bajnokságokat.

A szurkolók miatt kell most bűnhődnie az Olimpijának. Az utolsó fordulóban a Ptuj elleni győztes meccsen a Green Dragons nevű szurkolói csoport tagjai görögtüzet dobáltak a pályára, és volt, aki be is szaladt. A klubnak 1 820 eurója bánja a rendbontást.

Az Olimpija Ljubljana most nem ad válogatottat Kek mester keretébe.

5 komment

Címkék: olimpija ljubljana safet hadzic szurkolói rendbontás bezigrad green dragons

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr362018941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Žďárský 2010.05.20. 20:46:10

Szomorú és tipikus kelet-európai történet volt az Olimpija csődje, jó, hogy talpra álltak és visszakerültek a helyükre. Hiába, a tradicionális nagycsapatok nélkül nem az igazi még egy ilyen kis bajnokság sem.
Korábban amúgy sok neves játékos előfordult a zöld-fehéreknél, emlékeim szerint pályafutása vége felé még Prosinečki is. A mostani csapatkapitány meg az a Sebastjan Cimirotič, aki a legutóbbi (vagyis az első:-)) szlovén vb-szerepléskor gólt lőtt a spanyoloknak, s később egy barátságos meccsen nekünk is. Csak hát ő már nem válogatott jó ideje.

Tóth-Szenesi Attila · http://hejszlovenek.blog.hu/ 2010.05.20. 20:51:48

igazad van, prosinecki 2002/03-ban vezetett le az olimpiában. most étterme van Zágrábban
www.restorani24x7.net/restoran/prosikito-kalimero/zagreb/

fingello 2010.05.21. 02:20:11

hmm, megnéztem volna, amikor égő fáklyákkal dobálóznak, bár gyanítom, inkább görögtüzek lehettek azok..
süti beállítások módosítása