Interblock Ljubljana–Triglav Kranj

A játékosok bemutatását felfüggesztjük, mert vasárnap este osztályozót játszik az első liga 9. helyezettje, az Interblock Ljubljana és a második liga másodikja, a Triglav, így Európa a BL-döntő utáni napon sem marad futball nélkül.

A ljubljanai meccsre a belépő két és euró, 14 éven aluliaknak ingyen van, a VIP-páholyba 20 euróért bárki bemehet. A jövő heti kranji visszavágóra még nem árulják a jegyeket.

Az Interblock igazából sima kiesést érdemel, az egyetlen szerencséje az volt, hogy az utolsó Drava Ptuj még nála is szarabb volt; a nyolcadik Domzale 12 pontot vert a vérszegény Interblockra.

A második ligában korán eldőlt, hogy a Primorje simán nyeri a bajnokságot, az osztályozós második helyért végül a kiesett Ptujhoz közeli kidicsevói Aluminij és a kranji Triglav vívott nagy csatát, az utóbbi győzelmével.

Tippünk: a párharcot a Triglav nyeri. Az Interblock sikertelen szezonon van túl, hosszú hetek óta nem győzött, ráadásul idegenben játszik a visszavágón. Pedig válogatottak sorát adja, de ez inkább irónia: van egy szlovén U19-es és U21-es, egy venezuelai U17-es, egy kameruni U20-as válogatottjuk, van még két angoljuk (bár a Fradi példája bizonyítja, hogy nem kell hasra esni tőlük), egy montenegróijuk, egy togóiuk, meg egy horvát-argentinjuk. A himnuszok viszont nem rossz:

Az Interblock 2006-ban jutott fel először, és az első évben, osztályozóval bár, de bennmaradt. Azóta nem is estek ki, csúcshelyezésük az ötödik volt.

A Triglavban főleg fiatal szlovének játszanak, de van két volt válogatottjuk is. Két kísérletük volt eddig az első ligában: 1999-ben utolsóként, 2002-ben utolsóelőttiként estek ki. Ha fel is jutnak (és mint mondtuk: feljutnak), nagy jövőjük nem lesz az első ligában, de legalább tesznek egy próbát.

Szólj hozzá!

Címkék: osztályozó szlovén foci interblock ljubljana triglav kranj

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr362023450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása