Klemen Lavric elhagyja a Sturm Grazot, és új csapat után néz. A még csak 28 éves, de már csak volt válogatott csatár ezt maga jelentette be, miután nem sikerült megállapodnia klubjával a szerződéshosszabbításról, írja a Dnevnik.

Lavric a Sturm erőssége volt, 26 bajnoki meccsen nyolc gólt szerzett, a Mattersburgnak mesterhármast lőtt. Nála több gólt csak a középpályás Daniel Beichler lőtt a Sturmban a legutóbbi szezonban, 11-et.

A kupadöntőben Lavric 81. percben lőtt góljával verte a Sturm a Wiener Neustadtot. A bajnokságban a Sturm a negyedik helyen végzett.

Lavric nagy vándor volt, pályafutását a Rudar Velenjébe kezdte, majd a Hajduk Split, a szintén horvát Inter Zapresic, a Dynamo Dresden, a Duisburg (itt egy évig a Bundesliga I-ben is játszott), a japán Omiya Ardija, végül a Sturm következett.

A válogatottat 2004 és 2008 között erősítette, fájdalom, éppen ebben az időszakban nem szerepeltünk egyetlen világeseményen sem. Huszonöt meccsen hat gólt lőtt, ezzel a szlovén válogatott örök góllövőlistáján holtversenyben a nyolcadik.

A 2007 februárjában kinevezett Kek mesternél végigjátszotta az Eb-selejtezőket, a vébéselejtezőkön azonban már kimaradt a keretből. Utolsó meccse a dánok elleni barátságos 1-2 volt 2008 februárjában. Helyét a válogatottban az addig mellőzött Zlatko Dedic vette át.

Lavric helyét egy magyar csatár, az Augsburgból igazolt Szabics Imre töltheti be.

Szólj hozzá!

Címkék: sturm graz szlovén foci klement lavric

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr422048063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása