Négy játékosnak már nem kell izgulnia, hogy ott lehet-e Dél-Afrikában, miután Matjez Kek szövetségi kapitány huszonhat fősre szűkítette a harmincas keretet. Június elsejéig még három játékos kerül ki a keretből.

Nem lehet ott Dél-Afrikában Jan Koprivec, az U21-es válogatott, 21 éves kapusa, de nem vitás: övé a jövő.

Kikerült az 1986-os születésű Aleksander Rajcevic, a Koper frissen bajnokká lett védője is.

A szintén koperi támadó középpályás (kölcsönben van a tengerparti városban a Temesvár játékosa), Dare Vrsic sincs a keretben, pedig ő korábban 5-ször volt válogatott, igaz, a legutóbbi selejtezőkben csak a padon ült, ott is csak egyszer, vagyis nem tartozik Kek mester kedvencei közé.

A svédországi AIK Solnában játszó csatár, Miran Burgic sincs a szűkebb keretben. Ő is 5-ször volt válogatott, a selejtezőkön nem kapott szerepet.

A fiúktól egy réges régi Burgic-góllal köszönünk el:

A keretben már csak két otthon játszó maradt, minketten mariboriak, és mindketten védők: Elvedin Dzinic és Suad Filekovic. Meg lennénk lepve, ha június 1. után is a keret tagjai maradnának.

A huszonhatok

Kapusok: Samir Handanovic (Udinese), Jasmin Handanovic (Mantova), Aleksander Seliga (Sparta Rotterdam)

Védők: Bojan Jokic (Chievo), Marko Suler (Gent), Bostjan Cesar (Grenoble), Branko Ilic (Lokomotiv Moszkva), Matej Mavric (Koblenz), Dejan Kelhar (Cercle Bruges), Elvedin Dzinic (Maribor), Miso Brecko (1. FC Köln), Suad Filekovic (Maribor)

Középpályások: Andraz Kirm (Wisla Krakow), Andrej Komac (Maccabi Tel-Aviv), Rene Krhin (Internazionale), Mirnes Sisic (Giannina), Darjan Matic (Rapid Bucuresti), Dalibor Stevanovic (Vitesse Arnhem), Robert Koren (West Bromwich Albion), Aleksander Radosavljevic (Larissza), Valter Birsa (Auxerre)

Csatárok: Milivoje Novakovic (1. FC Köln), Zlatko Dedic (VfL Bochum), Zlatan Ljubijankic (Gent), Nejc Pecnik (Nacional), Tim Matavz (Groningen)

1 komment

Címkék: szlovén foci jan koprivec aleksander rajcevic dare vrsic miran burgic keretszűkítés

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr442023516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.05.23. 11:15:50

A kiemeltek ismertebbek, mégis Birsa lehet a legfeltűnőbb jelensége ennek a csapatnak.
süti beállítások módosítása