Hogy mi köze van a szlovák választás eredményének az algériai válogatotthoz? Az égvilágon semmi, csak a bukás.

Nem kétséges, hogy vasárnap magyar idő szerint fél 2-kor kihalnak az utcák a világ nagyvárosaiban, bezárnak a pékek, nem söprik az utcát az utcaseprők, gyilkosságnál kisebb súlyú bűncselekmény miatt nem vonulnak ki a rendőrök. A világbajnokság első igazi derbije következik, ami elhalványítja Maradona csapatának bemutatkozását, a dél-koreaiak szárnyalását, Green potyagólját, és a többi, amúgy is halvány epizódot.

Szlovénia –Algéria.

A világtörténelemben először. Igazi, ínyenceknek való csemege. Aki nem a tévé előtt ülve tölti idejét vasárnap délután fél 2 és negyed 4 között, az – ne féljünk a nagy szavaktól – a történelemről marad le, nem érdemel mást csak szánalmat. Önsorsrontó és élhetetlen. Satöbbi.

Minden szlovén focista vágya, hogy a válogatott fennállása során először minimum a vébé nyolcaddöntőjébe jusson, ehhez pedig győzni kell az első meccsen, állapította meg az Ekipa. „Pszichológiailag nagyon fontos a győzelem, de gondolom, hogy ezzel vetélytársunk sincs másképp” – hívta fel a figyelmet egy fontos tényezőre Matjaz Kek szövetségi kapitány.

A táborban egészséges feszültség érződik, előtte két-három napig még idegességet tapasztalt a kapitány, de ez már múlóban.

Keket az sem zavarja, hogy a FIFA – kétséges, hogy mennyire sportszerűen – az algériai Faouzija Chaouchija és Nadirja Belhadja eltiltását felfüggesztette, így játszhat ellenünk a két renitens.

A csapatban mindenki kiváló egészségnek örvend, így nincs akadálya annak, hogy tényleg a legjobb szlovén csapat írja a történelmet, íme:

Samir Handanovic – Miso Brecko, Marko Suler, Bostjan Cesar és Bojan Jokic – Valter Birsa, Robert Koren, Andraz Kirm, Alexander Radosavljevic – Milivoje Novakovic, Zlatko Dedic vagy Zlatan Ljubijankic.

Egyedül Dedic esetleges kihagyása lenne meglepetés, a vébé előtt kisebb sérüléssel bajlódott, de már jól van.

4 komment

Címkék: algéria beharangozó szlovén foci matjaz kek

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr722077442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blitz! 2010.06.13. 12:07:40

én valamiért algériai győzelemre számítok, de persze lehet hogy simán kikapnak.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.06.13. 14:41:10

Focizni nem kéne baszkikáim?! Pedig hát hajrá káeurópa, ez alap!

lg-m 2010.06.13. 15:39:52

@Szocio Pata (kikvogymukblog): 2010 van. elsosorban nyerni kell, utana jon minden.

tetszik nem tetszik, ez van

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.06.13. 16:46:34

Szlovénia SLO - Algéria ALG
0-1

Javítsd a fejlécet.
süti beállítások módosítása