A szlovén keret tagjai, 15. rész: Aleksandar Radosavljevic

Radosavljevic a szlovén válogatott keret azon kevés tagjának egyike, aki már akkor megszületett, amikor még élt Josip Broz Tito, és semmi jel nem utalt arra, hogy Szlovénia egyszer majd önálló országként indul a világbajnokságon.

A szlovén keret

Kapusok: Samir Handanovic (Udinese), Jasmin Handanovic (Mantova), Aleksander Seliga (Sparta Rotterdam)

Védők: Bojan Jokic (Chievo), Marko Suler (Gent), Bostjan Cesar (Grenoble), Branko Ilic (Lokomotiv Moszkva), Matej Mavric (Koblenz), Elvedin Dzinic (Maribor), Miso Brecko (1. FC Köln), Suad Filekovic (Maribor)

Középpályások: Andraz Kirm (Wisla Krakow), Andrej Komac (Maccabi Tel-Aviv), Rene Krhin (Internazionale), Dalibor Stevanovic (Vitesse Arnhem), Robert Koren (West Bromwich Albion), Aleksander Radosavljevic (Larissza), Valter Birsa (Auxerre)

Csatárok: Milivoje Novakovic (1. FC Köln), Zlatko Dedic (VfL Bochum), Zlatan Ljubijankic (Gent), Nejc Pecnik (Nacional), Tim Matavz (Groningen)

Első válogatott meccsét 2002 augusztusában játszotta Olaszország ellen idegenben. A válogatott 1-0-s győzelmet aratott. (Régi igazság, az olaszok ellen augusztusban kell játszani, a magyarok is augusztusban kaptuk el őket.) Radosavljevic a szintén első válogatottságát ünneplő Goran Sukalo helyett jött be a 69. percben.

Akkor, pár héttel a válogatott első vb-szereplése és két évvel az első Eb-részvétel után még az égvilágon semmi sem utalt arra, hogy a szlovén válogatott nyolc évig nem lesz ott világversenyen. És azt sem gondolhatta szegény Radosavljevic, hogy nyolc év múlva is csak 14 válogatott meccsnél jár majd.

Mint annyi mindenki mást, Radosavljevicet is Kek szövetségi kapitány fedezte fel újra. A negyedik vb-selejtezőn volt először válogatott, majd kétmeccses kihagyás után az utolsó hat selejtezőn zsinórban játszott. Azóta kihagyhatatlan a védekező középpályás.

Játszott természetesen az oroszok elleni pótselejtezőkön, a továbbjutás Radosavljevicnek személyes elégtétel is volt. A Kranj és a Celje után 23 évesen igazolt Oroszországba, előbb a Sinnyik Jaroszlavlba, majd a Tom Tomszkba, ahol Németh Norbert csapattársa volt egy rövid ideig. 2009 vége felé, a pótselejtezők idején, már kevesebbet játszott, mint korábban, és 2010 januárjában otthagyta Oroszországot, a nem túl acélos görög Larissába igazolt.

Aleksandar RADOSAVLJEVIC

Trbovlje, 1979. 04. 25.

Posztja: védekező középpályás

A 2009/10-es szezonban A Larissában 7 bajnoki meccsen lépett pályára a tavasszal.

Vb-selejtezők: A 12-ből 7 meccsen játszott kezdőként. Mindössze kétszer cserélték le, nem sokkal a vége előtt.

Legnagyobb sikerei: kijutás a vébére.

Mit várhatunk tőle a vb-n? Nem ő lesz, akitől félni kell az ellenfelek kapusainak (egyetlen válogatottbeli gólját San Marinónak lőtte). Várhatóan az összes meccsen játszik majd.

2 komment

Címkék: szlovén foci aleksandar radosavljevic larissa

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr812089409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóth-Szenesi Attila · http://hejszlovenek.blog.hu/ 2010.06.18. 11:33:39

@VIKUNYA: így van. (A Partizánnak van is egy ilyen nevű kapusa.) De a szlovén tagköztársaságban született, nem is élt soha szerb területen.
süti beállítások módosítása