A szlovén keret tagjai, 3. rész: Rene Krhin

Emlékszik még valaki Filkor Attilára? A most 22. évében járó játékos két évvel ezelőtt – nagyjából annyi idős volt akkor, mint most Rene Krhin – az Internazionale nagycsapatában edzhetett néhányat, talán még barátságos meccsekre is beállhatott. A Nemzeti Sport napokon keresztül nyomta a kolumnás anyagokat a magyar zseniről, aminek csúcspontja az volt: Dejan Stankovic, az Inter élő legendája egy edzés egymás elleni játékában csúnyán megrúgta Filkort, és ez biztató jel, mivel Stankovic csak azokat rúgja meg, akikről úgy véli, veszélyesek lehetnek a karrierjére.

A szlovén keret

Kapusok: Samir Handanovic (Udinese), Jasmin Handanovic (Mantova), Aleksander Seliga (Sparta Rotterdam), Jan Koprivec (Maribor)

Védők: Bojan Jokic (Chievo), Marko Suler (Gent), Bostjan Cesar (Grenoble), Branko Ilic (Lokomotiv Moszkva), Matej Mavric (Koblenz), Dejan Kelhar (Cercle Bruges), Elvedin Dzinic (Maribor), Miso Brecko (1. FC Köln), Aleksandar Rajcevic (Koper), Suad Filekovic (Maribor)

Középpályások: Andraz Kirm (Wisla Krakow), Andrej Komac (Maccabi Tel-Aviv), Rene Krhin (Internazionale), Mirnes Sisic (Giannina), Darjan Matic (Rapid Bucuresti), Dare Vrsic (Koper), Dalibor Stevanovic (Vitesse Arnhem), Robert Koren (West Bromwich Albion), Aleksander Radosavljevic (Larissza), Valter Birsa (Auxerre)

Csatárok: Milivoje Novakovic (1. FC Köln), Zlatko Dedic (VfL Bochum), Zlatan Ljubijankic (Gent), Nejc Pecnik (Nacional), Miran Burgic (AIK Solna), Tim Matavz (Groningen)

Stankovic most a Bayern München elleni BL-döntőre készül, Filkor pedig Gallipoliban fejezte be a szezont, ahol egy (1) meccsen játszott a tavasszal.

Filkor után egy évvel került Mariborból az Interbe a szintén középpályás Rene Krhin, aki a 2009-10-es bajnokságban öt meccsen játszott. José Mourinho tavaly nyáron rendelte fel a nagycsapat keretébe, elvitte az amerikai túrára is. A bajnokság harmadik fordulójában a Parma ellen mutatkozott be, Wesley Sneijder helyett állt be 1-0-s vezetésnél a 78. percben, a vége 2-0 lett.

Legközelebb a kilencedik fordulóban kapott négy percet Mourinhótól. (Muntari helyett jött be a Catania ellen). Két fordulóval később Livornóban már kezdő volt, a félidőben 0-0-nál váltotta Eto’o. Télen kisebb sérülést szenvedett egy felkészülési meccsen, majd az Udinese és a Bologna elleni győztes meccseken kapott 4-4 percet.

Rene KRHIN

Maribor, 1990. 05. 21. (Jé, pont ma ünnepli a születésnapját.)

Posztja: középpályás

A 2009/10-es szezonban az Internazionaléban öt bajnokin játszott, egyszer kezdő volt.

Vb-selejtezők: 12 meccsből egyen játszott, San Marino ellen idegenben öt percet.

Legnagyobb sikerei: kijutás a 2010-es vb-re; pályára lépés 19 évesen a Serie A-ban az Inter színeiben.

Mit várhatunk tőle a vb-n? Nagy kérdés, hogy kiviszi-e Kek mester a vébére. Ha azt nézzük, hogy az utolsó öt vb-selejtezőn a kispadon ült (egyszer be is állt), akkor nagy valószínűséggel igen. Nagy motiváció lenne a vb-részvétel a szlovén foci egyik legnagyobb ígéretének. Tippünk: kint lesz, és a már tét nélküli harmadik csoportmeccsen (addigra ugyanis már biztos lesz a továbbjutás) kap 10 percet Anglia ellen. A többit meglátjuk.

Eddig olyan, mint egy tündérmese, bár az Inter nagy játékostemető, de Krhin talán nem jár úgy, mint Filkor, és még annyian. (Például Aco Stojkov, aki a 2000-es évek elején szintén az Interben nevelkedett, pár év múlva pedig még a Debrecen is kölcsönadta őt a Nyíregyházának. Most Aarauban van.) Krhin friss hírek szerint Nápolyba (erre van nagyobb esély) vagy Palermóba kerülhet kölcsönbe. Ha rendszeresen játszik majd, akkor megéri a klubcsere. A játékos ügynöke erről úgy nyilatkozott: minden tárgyalást a szombati BL-döntő utánra halasztottak.

Vezetésével az U19-es válogatott kijutott a 2009-es EB-re, szeptemberben pedig bemutatkozhatott a nagyválogatottban is. Az angolok elleni londoni barátságos meccsen (1-2) a 77. percben állt be Aleksander Radosavljevic helyére. Kapott még a San Marino elleni idegenbeli vb-selejtezőn is 5 percet, a Katar elleni tavaszi barátságos meccsen pedig 26-ot.

Hogy máris sztárként kezelik, arra ez a videó a legjobb bizonyíték:

26 komment

Címkék: internazionale szlovén foci rene krhin

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr262020965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2010.05.21. 17:05:09

Rejtély, hogy hogyan tud egy olyan pici, a mi országunk lélekszámának ötödét kitevő ország kitermelni ennyi (relatíve) jó játékost. Vagy csak mi vagyunk ennyire bénák?
Nyilván sokat szipkáznak exyu területről, pl Elvedin Dzinic, Suad Filekovic,nem valami vegytiszta Janez nevek, hanem Haso-Mujo vonal.
De azért néha mi is szippantunk az elcsatolt területekről. Koman Vladimir is hál' istennek nekünk játszik és nem
Ukrajnának.
De b+, még a szaros dánok is csak feleannyian vannak, mint mi, hozzájuk képest meg aztán tényleg Zsny kategória vagyunk.
Oh, Uram, hogy lehetünk ilyen szánalmas lúzerek, hogy annyira szeretjük ezt a sportot, ki vagyunk éhezve a válogatott sikerekre és sehol sem állunk? Komolyan mondom, sokan bevállalnánk, hogy egy évet az életünkből 1953-ban töltsünk, a legkeményebb rákosista terorr alatt, csak járhatnánk ki a Népstadionba az akkori válogatott meccsekre.
Bocs az Off-ért.

godot 2010.05.21. 19:29:06

"Filkor pedig Gallipoliban fejezte be a szezont, ahol egy (1) meccsen játszott a tavasszal." - 1. még be sem fejeződött a Serie B idei szezonja
2. a Gallipoliban eddig 9x lépett pályára tavasszal Filkor (háromszor csereként, hatszor végigjátszott)
3. 69 percet játszott a csávó, szóval túlsztárolni nem kellene (mert olyan ciki leszel, mint az nso)
4. ha már írsz egy játékosról, leírhatnád a posztját pontosan (középpályás, oké, de jobb v. baloldolon, vagy védekező kp?)

Hagrid 2010.05.21. 19:57:09

Nézem, nézem a szlovének keretét és azt, hogy milyen klubokban játszanak. Ezen az alapon nem lennének még erősebbek nálunk, mégis kinn vannak a VB-n...
No comment

godot 2010.05.21. 20:01:16

azért egy pöttyet könnyebb csoportban voltak, mint mi...persze ez nem von le az érdemeikből (főleg a pótselejtező sikeres megvívása miatt mondom ezt)

Hagrid 2010.05.21. 20:08:16

@godot: Igazad lehet. Bár Lengyelország, Csehország, Észak-Írország és Szlovákia nekünk komoly gondot okozott volna szerintem. Az oroszok kiverése azonban tényleg az I-n a pont.:-) Kár, hogy az íreknek és a bosnyákoknak nem sikerült ugyanez...

Tóth-Szenesi Attila · http://hejszlovenek.blog.hu/ 2010.05.21. 20:08:26

@godot: szlovén vezérszurkoló vagyok, nekem az a dolgom, h túlsztároljam a játékosaimat, mert IMÁDOM ŐKET.
A szlovének csoportjában a magyarok a 4. helyet simán megcsípték volna.

stars7726 2010.05.21. 22:35:39

Szerintem nem fikázni kellene a szlovénokat,hanem kicsit odafigyelni és tanulni tőlük.sajnos déli szomszédaink mindegyike fényévekkel előttünk jár,és úgytűnik esélyünk sincs arra hogy belátható időn belül beérjük őket.meg aztán mostanában jobb ha befogjuk,debrecen bundabotrány és tsai...

gééé 2010.05.21. 22:43:31

Szvsz az északi a keleti a déli és a nyugati szomszédaink is előttünk járnak ha nem is mind fényévekkel, legalább is fociban de azért jó Magyarnak lenni nem? :)

stars7726 2010.05.21. 22:48:06

Magyarnak lenni a legjobb.vizilabda szurkolóként pedig kimondottan.és hidd el,fények azok az évek.sajnos.

godot 2010.05.21. 23:33:40

@Hagrid: a komoly gond azért az talán túlzás, főképp annak tükrében, hogy az utóbbi három évben mind az észak-íreket, mind a lengyeleket elvertük idegenben (igaz, csak barátságos meccsen).

godot 2010.05.21. 23:36:12

@Tóth-Szenesi Attila: két éve a magyar-szlovén 0-1 lett tőzsér és vass hibája miatt, amúgy nehéz lett volna megmondani, hogy melyik csapat múlta alul jobban a másikat...szóval én csínján bánnék azért a fikázással.
a másik pedig, hogy vezérszurkerség ide vagy oda, hülyeségeket nem kellene beleírni a posztba.

Žďárský 2010.05.22. 00:13:24

Ha nincs olyan mázlijuk, hogy a csehek meg a lengyelek egyszerre fognak ki nagyon szar formát a selejtezőkben, akkor Szlovénia aligha jut ki. Függetlenül attól, hogy az orosz meccsen nagyot alakítottak. De ha már ott vannak érdemes nekik szurkolni, hiszen a szerbek és a mérsékelten szimpatikus szlovákok mellett ők képviselik csak Kelet-Európát.

lacek55 2010.05.22. 00:33:42

@Styxx: Bocs, de hol látod te itt azokat a jó játékosokat ? Oké, nyilván nem kutyaütő egy se, na de én speciel egy klasszisjátékost sem látok ebben a keretben, és a legjobbjaik sem igazán jegyzettebb futballisták, mint mondjuk a mi Dzsudzsák Balázsunk, Gera Zolink vagy Juhász Rolandunk.
Szerintem inkább az a rejtély, hogy hogyan tud egy ennyire jó csapat (mert aki tétmeccsen veri a ruszkikat, az jó csapat) összeállni ennyire (relatíve) gyenge játékosokból.

lacek55 2010.05.22. 00:45:38

@Tóth-Szenesi Attila: amúgy neked van valamilyen, pl. származási kötődésed Szlovéniához, ami ezeket az érzelmi kitöréseket magyarázza, vagy fizetnek téged ezért ? :D Mert azt még értem, hogy valaki IMÁDJA pl. a Barcelonát, vagy teszem azt (ha már VB) a brazilokat, mert zseniális futballisták, na se Szlovénia...? Na nem mintha nem lenne hozzá jogod, csak enyhén szólva is furcsa... :))

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.22. 01:53:04

Már fél éve vinné a Lazio is, de az Inter senkinek sem fogja elengedni mert van eszük.

doki55 2010.05.22. 11:24:32

Azért nem kell elájulni a szlovénoktól. Volt egy jó meccsük amin oda tették magukat ennyi. A vb meg a kis csapatok és az esélytelenek nyugalmával játszhatnak. A magyar focit meg divat fikázni. Amúgy a szlovénok klub fociban nem jobbak nálunk. Azért oda tenném a mostani magyar válogatott kerettagjait illetve csapatjaiknak nevét aztán majd mindenki eldönti, hogy melyik a jobb csapat. Az megint egy nagy hülyeség, hogy környezetünkben mindenki jobb nálunk. Infrastruktúrában merem állítani, hogy max Ausztria jobb nálunk. Ha az elmúlt 10 évet nézzük és a magyar bajnokokat akkor. Az aktuális magyar bajnok többször búcsúztatta a szomszédos ország vagy a kelet-közép európai ország csapatát és hazai pályán csak a Fradi volt képes 2004-ben kikapni egy bosnyák csapattól. A TISZRELT STZERZŐNEK meg üzenem, hogy hülyeséget Filkoról ne írjál és jobban járj utána annak amiről írsz. Vagy csak szimplán a magyar foci fikázását szedd ki belőle!!!

Jaffar 2010.05.22. 13:01:19

@doki55:

Èn meg neked üzenem, hogy olvasd el a pötyögésedet, mielött elküldöd a kommentedet. Ráadásul hadd írhassa azt a posztoló amit akar. Te sem lettél kimoderálva csak azért mert valakinek nem tetszik. Nem tetszik, ne olvasd. Troll.

Jah, a magyar focit nem kell fikázni, mert úgy szar ahogy van. Nincsenek nemzetközi szinten meghatározó játékosaink, csak max középszintüek. Ez persze jobb, mint a semmi, de szért ne legyünk kiakadva, ha valaki ki meri mondani, hogy szarok vagyunk.

doki55 2010.05.22. 14:45:37

Rendben nem olvastam végig azt, amit írtam. BOCS. Viszont én úgy gondolom, hogy az index ne vegyen fel a blogger részlegére olyan posztot amiben olyan komoly tárgyi tévedések vannak, mint Filkor meccs száma. Rendben van, hogy szólás szabadság van, de azért tárgyilagosan írni is meg kéne tanulni." Jah, a magyar focit nem kell fikázni, mert úgy szar ahogy van." Ilyen véleménnyel én nem tudok vitába szállni, mert ez körülbelül olyan, mintha azt mondanám, hogy hülye vagy. Fogalmad sincs arról, hogy miért van ilyen helyzetben a magyar labdarúgás most és mit jelent a fejlődés. Érveket hozzál JÓ BARÁT és majd folytatjuk a vitát.

doki55 2010.05.22. 14:52:32

Legérdemibb gondolatodra(Nincsenek nemzetközi szinten meghatározó játékosaink, csak max középszintüek), hagy válaszoljak annyival, hogy 4-5 éve még ennyi játékoson se volt. Ehhez képest most van 4 "középszintű" játékosunk(Dzsudzsák, Hajnal, Gera, Juhász). A szlovéneknek meg van egy fiatal gyerek, aki összesen nem kapott 90 percet a 2009-2010 Olasz Seria A bajnokságban.

jardel 2010.05.22. 16:12:12

@Styxx: a legérdekesebb az, hogy ha megnézzük, hogy a szolvén kerettagok hol játszanak és a magyar kerettagok hol játszanak, akkor min. ott kellene tartanunk, mint nekik. Mert gondolom nem a Koblenz, a Grenoble, a Jannina, vagy a M. Tel-Aviv ad olyan erős alapot, hogy kinyomták az oroszokat is. De ez minden Vb-n és EB-n igaz 1-2-3 válogatottra. Szóval nekik miért sikerül ilyen játékosállománnyal és nekünk miért nem? (lehet persze, hogy a szlovénok játszanak, nem sérültek stb.)

lacek55 2010.05.22. 16:55:05

@jardel: @jardel: szerintem 2 dologról lehet szó: egyrészt mentálisan erősek, így amire képesek, azt (szinte)mindig tudják hozni, másrészt meg iszonyú mázlijuk volt/van. Érdemes utánanézni, hogyan jutottak el a 2000-es EB-re és a 2002-es VB-re: előbbinél úgy előzték meg a 3. görögöket a csoportban, hogy egyszer se verték meg őket (sőt, otthon 3-0-ra kikaptak tőlük), 2002 előtt meg úgy lettek 2.-ok a jugók előtt, hogy azokat szintén nem verték meg egyszer se. Aztán a pótselejtezőkre meg felszívták magukat, meg hát ott se volt igazán pechük (lásd pl. Acimovic 50 m-ről rúgott gólját 1999-ben, amihez rúgótechnikai is kellett, de az ilyen még Palének se ment be mindig...).

Tóth-Szenesi Attila · http://hejszlovenek.blog.hu/ 2010.05.22. 17:33:44

@lacek55: ex-jugó kötődésem van, és nyilván van valamilyen defektem, hogy a kis országok csapataiért őszintébben lelkesedek, mint a megaklubokért/-válogatottakért.
A többieknek: tudnék én a magyarokért is lelkesedni, hogy mást ne mondjak: az ősszel két debreceni bl-meccsen is a helyszínen tapsoltam szarrá a tenyerem. A két meccs: a Fiorentina ellen otthon és idegenben.
Na, pont a poszt megírása előtt derült ki, hogy a derék magyar (és igen, délszláv) fiúk valószínűleg éppen ezt a két meccset adták el.
Persze, ha kint lennénk a vébén, vagy akár csak barátságos meccsen játszanánk a szlovének ellen, nem kérdés, hogy a magyaroknak drukkolnék.

doki55 2010.05.22. 20:40:21

(Na, pont a poszt megírása előtt derült ki, hogy a derék magyar (és igen, délszláv) fiúk valószínűleg éppen ezt a két meccset adták el.)Tóth-Szenesi Attila hülyeséget mondasz. Nem adták el a meccset az UEFA vizsgálódik ennyi és pont.Amúgy meg ha kint voltál akkor láthattad, hogy az a meccs minden volt csak nem bunda. Nem az nso-ból kell kiindulni.Bár most érdemes ezt is elolvasni. www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/elismertek-meszaros-es-polekszics-meghallgatasat-visszautasitjak-a-vadakat-2029697/ Bár most még ott is minden le van írva. Az előbb fent idézett könnyelmű kijelentéseket ne tegyél ha csak felszínesen olvastad el a cikkeket.

lacek55 2010.05.23. 11:22:15

@Tóth-Szenesi Attila: Értem. Amúgy "szurkolni" én is gyakran a kisebbeknek szoktam VB-ken meg úgy általában, és nagyon bírom, amikor egy kiscsapat megfricskázza a nagyobb nevekből álló esélyesebbet. Pl. a szlovének ruszkik elleni sikere ilyen volt ;) Szlovénia amúgy szimpatikus ország, átutazóban jártam már ott, a válogatottjuk sikereit meg pont azért csodálom, amiket fentebb is leírtam: klasszisok nélkül (leszámítva Zahovicsot 2000,2002-ben), középszerű játékosokkal alkotnak masszív csapatot és jutnak ki 10 éven belül harmadszor EB/VB-re.
süti beállítások módosítása