Algéria csúnya vereséget szenvedett, Dávidokat dicsőít a Delo, előkerült a labda Brunicóban, ahol amúgy szuper a hangulat. Lapszemle.

Első világbajnoki csoportellenfelünk sima, 3-0-s vereséget szenvedett Írországban. Ez az eredmény persze nem téveszti meg a dél-tiroli Brunicóban edzőtáborozó szlovén fiúkat, akik Kek mester utasításai mellett a nagy esővel is meg kellett, hogy küzdjenek a pénteki gyakorláson, írja a Delo.

„Nehéz szezonon vagyunk túl valamennyien” – mondta Bostjan Cesar, akire különösen igaz, hogy nehéz szezonon van túl, mivel csapata, a Grenoble kiesett az első ligából. Cesar szerencsére gyorsan talált magának új klubot, a következő szezont már a Chievóban kezdi. A Delo riporterének elmondta még, hogy egyre többet kerül elő a (könnyű, gyors, szitáló) labda az edzéseken, és ő ezt személy szerint egyáltalán nem bánja.

Az olasz C1-ligás Bolzano Südtirol elleni szombati edzőmeccsen a kisebb sérülést szenvedett Birsa, Brecko és Koren is pályára lép.

A kapusokat riogatja Milivoje Novakovic az Ekipában. Az FC Köln csatára szerint nagyon nehéz kiszámítani, hogy hová repül majd a vébélabda, ezért ő minél többet fog kapura lőni, és imádkozik azért, hogy Samir Handanovic jól számítsa ki a röppályát. A baj – mármint kapusszemszögből – az, hogy a vébélabda könnyű, gyors, hirtelen vált irányt. Megjegyezzük, ez az utóbbi években már minden világversenyen így van, hol vannak már a kilencvenes évek nehéz labdái? Csendben jegyezzük meg: akkor is voltak gólok.

Érdekes és egyben ösztönző összeállítást közöl a Delo arról, hogy mikor győzött az esélytelenebb csapat a világbajnokságon. Nos, a felsorolásban a magyar válogatott egyik meccse is szerepel, sajnos a magyarok voltak a leparittyázott Góliát. Igen, az 1954-es vébédöntő. Ugorjunk. A jelenlegi csoportellenfeleink közül Algéria kapott helyet az összeállításban, NSZK-t verték 2-1-ra 1982-ben (aztán az utolsó fordulóban szégyenletes meccsen Anschlusst kiáltott a világ haladó futball-közvéleménye: Ausztria lefeküdt az NSZK-nak, és kiejtette Algériát), valamint az 1950-es USA–angol is ott van, amikor nagy meglepetésre kikapott a szigetország.

3 komment

Címkék: lapszemle algéria labda milivoje novakovic brunico bostjan cesar

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr962040268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venszivar 2010.05.29. 17:57:01

Különösebben nem érdekel,de mindenkinek össze vissza pattan !!!??? Vagy távvezérléssel csalnak ??? JÁRJATOK UTÁNNA!!

mateja · http://futball.blog.hu/ 2010.05.30. 02:22:36

Ezt minden nagyobb esemény előtt elmondják (és ezzel nem az írót szeretném kritizálni). Nyilván rossz lesz a kapusoknak, hogy még kevésbé fogják tudni a bombákat, de legalább a szurkolók jobban fognak szórakozni :) De várom már!

mateja · http://futball.blog.hu/ 2010.05.30. 02:24:33

hopsz, a késői óra azért látszik. Szóval, természetesen a VB-labdára vonatkozott a kijelentésem, és alatta pedig valami olyasmit akartam írni, hogy még több gólt fognak kapni a kapusok :) sorry!
süti beállítások módosítása