Nemcsak a csoportmeccsek után minden bizonnyal távozó dánok készülnek luxuskörülmények között, hanem az azt igazán megérdemlő, a negyeddöntőben majd az argentinokkal találkozó szlovének is.

Johannesburgban a Southern Sun Hyde Parkban vertek tanyát, íme:

Feketék fehérekkel barátkoznak a hotelben:

De azért a feketék azok, akik dolgoznak:

Az Ekipában megjelent tudósítás szerint a szálloda kiváló. A rendőrség és a hotel saját biztonsági őrsége 24 órán keresztül védi. (Dél-Afrikában naponta ötven gyilkosság történik, és rengeteg rablás, lopás, egyéb bűncselekmény.) Az biztos, hogy a fiúk meggondolják, hogy mit hagynak a szobájukban, május végén ugyanis az itt portyázó, nem vb-résztvevő kolumbiai válogatottat fosztották meg értéktárgyaiktól, miközben a dél-afrikai válogatott 2-1-re verte őket.

Ales Zavrl, a szlovén fociszövetség főtitkára mindenestre azzal nyugtatja az olvasókat, hogy a kolumbiai eset elszigetelt jelenség volt. Ezt megerősítette a szálloda vezetője is, aki arra nem válaszolt, hogy a bánatban tudtak bejutni a betörők a mégoly biztonságos szálloda szobáiba.

A Wisla légiós, Andraz Kirm is azt emelte ki dél-afrikai élményeiből, hogy még soha nem tapasztalt ilyen fokú biztonsági intézkedéseket, mindenhová rendőrök követik őket.

Matjaz Kek nem hajtotta túl a fiúkat a vasárnapi, algériai meccs időpontjában (13:30) tartott edzésen. Egyedül a második számú, Jasmin Handanovic hiányzott emésztési problémák miatt. Jobbulást kívánunk neki, de nagyon nem bánnánk, ha nem ő, hanem inkább Aleksander Seliga (Sparta Rotterdam) ülne a cserepadon. A legmegnyugtatóbb persze az, ha Samir Handanovic véd, akit a minap a szlovén örökválogatottba is betettünk.

Az edzésen száz szlovén is megjelent, akik a „Ki nem ugrál, nem is szlovén, hej, hej”-rigmussal szórakoztatták Korenéket.

Kek nem ideges. Azt mondta, szokásához híven alaposan felkészült Algériából, csakúgy, mint annak idején az oroszokból vagy San Marinóból. Az sem téveszti meg, hogy Algéria az utolsó öt barátságos meccséből négyet elvesztett és csak egyet nyert meg. Éppen azt az Egyesült Arab Emírségeket verte négy napja 1-0-ra, amelyiknek a kispadján szlovén edző, Srecko Katanec ül, és aki a szlovén örökválogatott szövetségi kapitánya, de csak a vébé végéig, akkor minden bizonnyal át kell adnia a helyét Keknek. Ehhez csak tovább kell jutnunk a csoportból.

1 komment

Címkék: algéria johannesburg szlovén foci matjaz kek andraz kirm

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr942068586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása