Szlovénia–Algéria 1-0

"A kapusokat riogatja Milivoje Novakovic az Ekipában. Az FC Köln csatára szerint nagyon nehéz kiszámítani, hogy hová repül majd a vébélabda, ezért ő minél többet fog kapura lőni, és imádkozik azért, hogy Samir Handanovic jól számítsa ki a röppályát. A baj – mármint kapusszemszögből – az, hogy a vébélabda könnyű, gyors, hirtelen vált irányt."

A szlovének még javában a brunicói edzőtáborban voltak, amikor Milivoje Novakovic nyilatkozata elhangzott, és amit mi is megírtunk. Nos, végül nem ő, hanem Robert Koren volt az a bátor szlovén férfiú, akinek a góljával Szlovénia megszerezte első vb-győzelmét.

Szlovénia-Algéria 1-0 (0-0)

C csoport, Polokwane, 25 ezer néző. Jv.: Batres (guatemalai).

Szlovénia: Handanovic - Brecko, Suler, Cesar, Jokic - Kirm, Koren, Radosavljevic (Komac, 87.), Birsa (Pecnik, 84.) - Dedic (Ljubijankic, 53.), Novakovic.

Algéria: Chaouchi - Yahia, Bougherra, Halliche, Belhadj - Mehdi Lacen, Ziani, Yebda - Kadir (Guedioura, 82.), Djebbour (Ghezzal, 58.), Matmour (Saifi, 81.).

Gólszerző: Koren 78. perc.

Sárga lap: Radosavljevic (35.), Komac (93.), illetve Hezal (59., 73.)

Kiállítva: Hezal (73.)

Vezetni amúgy vezettünk már vébén, a 2002-esen, amikor a harmadik csoportmeccsen Milenko Acimovic lőtt gólt Paraguayt, a vége 1-3 lett. Az volt a szlovének második vébégólja, az első Sebastjan Cimirotic nevéhez fűződik, aki a spanyolok ellen szépített, szintén 1-3. És még egy statisztikai érdekesség: vébén most játszunk másodszor afrikai csapat ellen, az elsőt (Dél-Afrika) elbuktuk.

Na, de vissza a gólhoz. Az algériai játékos kiállítása után a szlovének változtattak a csapat felállásán, a csapatok és a védők is feljebb húzódtak. Amikor Koren ellőtte a labdát, érezte, hogy nem megy eléggé a sarokra, de bevillant neki az angol Green potyagólja, tudja, hogy a vébélabda nem a kapusok álma, nyilatkozta a fifa.com-nak.

Amúgy büszke arra, hogy ennek a válogatottnak lehet a tagja, és hazája a legkisebb vb-résztvevő országként győzelmet aratott. Amiatt viszont a szlovének csalódottak voltak, hogy a szerbek kikaptak Ghána ellen.

Korent meglepte, hogy az algériaiak milyen ellenállhatatlanul támadtak a kiállítás után is. (A játékos védelmében mondjuk, hogy belülről nyilván erős nyomásnak tűnt, amit kívülről leginkább a lötyögés szóval jellemezhetünk.) Azzal viszont nem foglalkozik, hogy győzelmükkel és az angol–amerikai döntetlennel most ők a csoportelsők.

Korennek azért is jól jött a gólja, mert miután a WBA nem hosszabbította meg szerződését, senkivel sem kötött újat, habár fél Európa hajkurássza, mert meggyőződése: a vébé után könnyebben el tudja adni magát egy BL-csapatnak.

Pénteken jön Amerika. Matjaz Kek szövetségi kapitány még az algériai meccs előtt egy angol sportműsort nézett a tévében, nyilatkozta a Dnevniknek, ahol a C-csoport esélyeit taglalták, és ahol el sem hangzott a szlovén válogatott neve. Hát, most már talán el fog, mondta, és ezzel is már játékosait tüzeli a pénteki, USA elleni meccs előtt. Ha a csapat győz, akkor nyolcaddöntős, ha döntetlent játszik, akkor nincs mese: Angliát is le kell győzni a továbbjutáshoz. Az lenne az igazi történelmi tett.

1 komment

Címkék: algéria robert koren szlovén foci matjaz kek

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr672080475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megapöpi · http://bullymusic.blog.hu/ 2010.06.14. 20:22:27

kicsit nem ártana felszívni magukat...
süti beállítások módosítása