Szlovénia–USA 2-2 (online közvetítés)

15:26 Történelmi pillanat küszöbére érkezett a szlovén válogatott: kivívhatja a világbajnokság legjobb 16 csapata közé jutást. Ilyen még nem volt, 2002-ben – egyetlen vb-szereplésünk idején – három vereséggel zúgtunk ki. Most az Algéria elleni álomgyőzelem után megint elkápráztathatjuk a világot.

15:29 Megígérjük, hogy minden egyes szlovén gól után meztelen nőt mutatunk. Hogy ugyanazt, vagy mindig másikat, azt majd eldöntjük.

15:35 Mai ellenfelünk az Egyesült Államok válogatottja. Az összeállításunk nem egyezik meg az előzetesen megadottal. Dedic helyett ugyanis Ljubijankic játszik. A Gent légiósa utoljára az Új-Zéland elleni utolsó felkészülési meccsen volt kezdő, de 12 perc után lesérült. Hogy mi történt Dediccsel, nem tudjuk. Suler viszont vállalta a játékot, bár úgy volt, hogy Mavric játszik majd helyette. A kezdőcsapat tehát:

Samir Handanovic – Miso Brecko, Marko Suler, Bostjan Cesar és Bojan Jokic – Valter Birsa, Robert Koren, Andraz Kirm, Alexander Radosavljevic – Milivoje Novakovic, Zlatan Ljubijankic.

15:44 A világranglistán Szlovénia a 25., USA a 14. A vébé után helyet cserélünk. A két válogatott egymás ellen még soha nem játszott.

15:55 Lement a szlovén himnusz, hevesebben ver a szív.

Žive naj vsi narodi, / ki hrepene dočakat’ dan, / da, koder sonce hodi, / prepir iz sveta bo pregnan; / da rojak / prost bo vsak / ne vrag, le sosed bo mejak!

Magyarul: Éljenek mind a népek, / kik várják a nagy napot, / mely a földkerekségnek / hoz békésebb virradatot. / Mennyi rab / lesz szabad / és jó szomszéd a nap alatt!

15:58 A szurkolói himnuszunk még a hivatalosnál is lelkesítőbb.

16:02 14 fok van, a szél csak éppen fújdogál, a bíró mali, mi kell még?

16:04 84 százalékban birtokoljuk a labdát, mi kell még?

16:06 Jobbító kritika: Handanovic 6 perc alatt még csak 157 métert futott, sétált, mozgott, ennél még egy piacon bóklászó nyugdíjas is nagyobb távolságot tesz meg. Dehát a góllövés az ő feladata, ahhoz meg nem kell sokat rohangálni.

16:08 A legnagyobb szlovén helyzet: Birsa remek beadása után az eddig csak tébláboló Novakovic nem találta el a labdát. Ejnye.

16:10 A pályán lévők közül a védő Marko Suler a leggyorsabb, 23,86 kilométer per órás sebességgel képes repeszteni. Ezt a vonatot nagy valószínűséggel lehagyná:

16:13 GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL Valter Birsa, a titkos favoritunk lőtte be az elsőt. Róla bővebben itt lehet olvasni>>>

16:14 Igen, és itt az ígért meztelen nő:

 

16:15 Óriásit véd Samir  Handanovic, nem véletlenül a világ egyik legjobb kapusa, hatalmas bravúrral védte Dempsey fejesét. Bővebben róla itt>>> Kapusokban amúgy sem állunk rosszul, Oblak például 17 éves, leigazolta a Benfica és három és félszer többet ér Gulácsinál. Bővebben itt>>>

16:22 Novakovic, ha megy, azzal is baj van: most például lesre futott Birsa beadásánál.

16:24 Az amerikaiak nem látták Birsa szlovákok elleni meccsét. Ha látták volna, akkor nem hagyták volna lőni. Most majdnem ugyanolyan gólt lőtt, mint akkor:

16:27 Birsa a válogatottban 19 évesen, Milivoje Novakoviccsal együtt mutatkozott be 2006 februárjában Ciprus ellen. Ő volt akkor és azóta is minden idők legfiatalabb szlovén válogatott játékosa, 19 éves volt mindössze. Ha így folytatja, még most nyáron leigazolja őt egy sztárcsapat.

16:28 És a lényeg: Szlovénia jelenleg vezeti a C-csoportot, és ha így marad az eredmény, akkor már most a legjobb 16 közé jut.

16:30 A legtöbb jó passza a védő Jokicnak, a legtöbb rossz Novakovicnak volt. Amikor Novakovicnak ennyire rosszul megy, a végén mindig gólt szerez. Így lesz most is. A mali bíró most példáulé egy tizenegyest nem adott meg neki, ejnye. Még a mindig visszafogott Kek kapitány is dühöng, pedig a szlovének ritkán dühöngenek, de ha mégis, akkor soha nem ok nélkül.

16:34 Szövetségi kapitányunk erőssége, hogy rendkívüli módon felkészül az ellenfélből, és a válogatott játékát mindig az ellenfélhez igazítja. Kritikusaink azt mondják, nincs saját játékunk. Ha úgy tetszik, tényleg nincs, de ne feledjék: kétmilliós nemzet vagyunk.

16:36 A középhátvéd Cesar sárgát kapott, handanovic megint nagyot védett, Dempsey meg nem sokkal kerülte el a kaput. Fiúk, figyeljünk!

16:37 A szlovének - talán azért, mert nem szomszédosak vele - nincsenek rossz viszonyban a szerbekkel, és ez viszont is igaz. A Ghána elleni szerb vereség után például Koren azt nyilatkozta, hogy szomorúak. (Van szerb származású, de az egykori jugoszláv szlovén tagköztársaságban született és felnőtt játékosuk is, Aleksander Radosavljevic is.) Most viszont boldogok lehetnek, a szerbek előttük győztek Németország ellen. Még az is megeshet, hogy a 16 között egymás ellen játszanak.

16:39 Brecko a vébé eddigi legnagyobb mentését mutatta be: Donovan elől szinte a gólvonalon pöckölte ki a labdát.

16:41 GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL 2-0, Ljubijankic!!!!!!!!!!!

16:42 1-0-ás győzelmet vártam, ezért most gondban vagyok, de kivágom magam:

16:46 Kek kapitány egy zseni: Ljubijankic soha nem szokott kezdeni, most meg a kezdő Dedicet a kispadra ültette. Szlovénia lehet a világbajnokság első továbbjutója.

16:49 Most szünet. Ki tudja, mi lesz a vége, Novakovic még nem is lőtt gólt.

16:56 Helyesbítek: Szlovénia lehet a világbajnokság MÁSODIK továbbjutója.

16:57 A második góül ismétlésénél végre láttam: Novakovic adta a gólpasszt a második gólnál. Milivoje, ez még kevés, gól is kell!!!

17:04 Biztos, ami biztos, bekészítettem még egy szlovén jó nőt. De ami fontosabb: megkezdődött a második félidő.

17:05 Na, tudtam, hogy nem kellett volna még egy nőt bekészíteni. Donovan óriási gólt lőtt pár méterről a rövid sarokra. Hol volt a védelem, ej.

17:06 Ezek a gyász pillanatai.

17:08 Korennek sokat kell javulnia, most például fölé lőtt csúnyán. Pedig neki nagy a tétje a vébének. A WBA nem hosszabbította meg a szerződését, újat senkivel nem kötött, pedig a Premier League újonca, a Blackpool is le akarta igazolni, de ő BL-csapatra vágyik.

17:13 Hej, Novakovicnak most nagyon nem megy. De a hátáról bármikor bepattanhat. Csak pattanjon már. Jók az amerikaiak, nehéz lesz ellenük tartani az egy gólos előnyt még több mint fél óráig.

17:17 Ha másért nem, akkor azért kell legyőzni az amerikaiakat, mert egy amerikai honlap szerint a miénk a legrondább mez. pedig szerintem nem is. Bővebben>>>

17:20 Kicsit feljöttünk, inkább az USA térfelén megy a játék, de nem jó ez így, gólt kell lőni. Az amerikaiak bármikor lekontrázhatnak minket. Vigyázni, fiúk, vigyázni!

17:21 Koren sokadik rossz passza, kbfkhtzhs. Már lehet, sajnálja, hogy nem fogadta el a Blackpool szerződését.

17:22 Nem értem, miért csak kölcsönben jár mostanában Európában Donovan, az LA Galaxy csatára. Tavaly a Bayern Münchenben játszott hat, idén (a szlovén válogatott mellett a másik kedvencemben) az Evertonban kilencet. Nagyon jó játékos, bárhová beférne. Amikor az Evertonban játszott, a klub honlapján mindig Donovan lett a meccs embere, az amerikai fanatikusok ugyanis szétklikkelték.

17:25 Nincs gól, nincs nő. Lehet, hogy kabalából kiveszem a rendszerből a bekészített nőt.

17:26 Csak most ne legyen gól. Szabadrúgás 22 méterről az USA-nak.

17:26 Huh. A belőtt szabadrúgás után Handanovic védett megint egy nagyot.

17:28 Ja, Suler közben sárgát kapott. Nem tetszik most nekem, Algéria ellen is hibázott egy baromi nagyot.

17:29 Kirm is sárga. Jaj, csak fejezzük be 11-en és győztesen a meccset. A meccs előtt csak Radosavljevicnek volt sárgája.

17:30 Jön Pecnik, a csereisten Ljubijankic helyett. Az oroszok elleni pótselejtező moszkvai első meccsén 0-2-nál már minden veszni látszott, amikor a 82. percben beállt Pecnik, a 87. percben pedig egy, a kapusról kipattanó labdát befejelt az üres kapuba, íme:

 

17:33 Jokicnak is sárga, gyönyörű.

17:38 2-2, Bradley egyenlített. Hát, azért elég magyaros körülmények között rontjuk el ezt a meccset.

17:41 A sok hülye sárgánál már látni lehetett, hogy baj lesz. Fáradunk, fáradunk, de mi a franctól fáradunk el egy világbajnokságon, amikor a továbbjutással történelmet akarunk írni?

17:42 Gólt lőtt Amerika, de a bíró nem adta meg. Szeretem Malit. Szeretem a mali embereket. És a mali bírókat is szeretem. Tisztelegjünk Mali előtt a himnuszukkal.

17:44 Jön Dedic, aki meglepetésre nem volt kezdő, helyette a gólszerző Ljubijankic játszott, és lőtt gólt. Novakovic közben elrontja első helyzetét.

17:45 Koren kivezette a labdát, miközben azt nézte, kit indítson. A jó istenit neki, Koren. Ha így folytatod, örülhetsz, ha a Zalaegerszeg leigazol.

17:47 Nyomunk a végén, nyomunk, csak nehogy egy randa amerikai kontra legyen a vége.

17:50 Pecnik megsérült, Komac a pályán, de már vége is.

17:52 Kár, hogy nem mi jöttünk fel 0-2-ről, akkor még örülni is tudnék. A meccs embere nálam Donovan, a szlovéneké Birsa. Mostantól fogva Angliára kell figyelnünk, igyekszünk úgy intézni a dolgokat, hogy az amerikaiakkal kéz a kézben jussunk a 16 közé.

17:53 Köszönöm a figyelmet. Az angolok ellen nem hagyjuk veszni a 2-0-át.

22 komment

Címkék: usa online közvetítés szlovén foci

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr82091763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Der_rosarote_Panther 2010.06.18. 16:15:46

jó, hogy vezettek, de hol a nő?

Még_mit_nem! 2010.06.18. 16:28:51

Ez nem a grész klinikás csecses menyecske? Vagy nagyon keverem? :D

ommm 2010.06.18. 16:43:24

OTT VAN BAZZZZ!!! Szopik Amerika! Yeah!

Der_rosarote_Panther 2010.06.18. 16:44:35

Csak így tovább, zwo zu null!!!

montipájton 2010.06.18. 16:44:40

Jó a csaj, kár, hogy a szlovénok focija nézhetetlen szar. Hopp, a második gól kivétel, az egészen futballszerű volt! De sokat kell még lőni, hogy az algírok elleni háborús bűnökkel egyenértékű játékgyilkolást elfelejtsük. )))

Amcsi lúzerek, lúzer amcsik. ))

James di Fulig 2010.06.18. 16:45:00

Két gól, egy nő? :DDDDDDDDDDDDDD

Der_rosarote_Panther 2010.06.18. 16:45:17

Jaj, de ne má' mindig ugyanazt a csajt, könyörgöm.

Ferencjóska 2010.06.18. 16:45:42

ez kibaszás! legalább tükrözted volna :)

Még_mit_nem! 2010.06.18. 16:49:33

még több csöcsöt ide nekünk :D

trainz 2010.06.18. 16:53:55

Faszán szopatnak a szlovének!:) Az amcsik büntiből mehetnek a háromszor a Triglavra:)

Felagund 2010.06.18. 16:55:50

Már nem azért a húsz fillérért, de az argentinok már tegnap továbbjutottak...

OftF 2010.06.18. 16:56:59

látom ti se bíztatok ebben igazán, nincs bekészítve a nő

Ferencjóska 2010.06.18. 16:59:50

@Felagund: az még nem biztos! kikapnak mondjuk Görögországtól öt nullra, a kórea meg kiveri nigériát nyolc nullra, na akkor nem - szóval az első meatematikailag 100% hogy továbjutó a szlovén - már ha megnyeri persze a meccset

Der_rosarote_Panther 2010.06.18. 17:03:14

nincs egynél több szlovén jónő, vagy mi van? küldjek hollandot? :-)

wahed ithnen 2010.06.18. 17:47:38

Francba a focival.
Hol az a nő ??!!!

snipedown 2010.06.18. 17:51:41

hiába van malac feje, S+

wahed ithnen 2010.06.18. 17:52:25

Francba a focival !

Hol az a nő ??!!!

Der_rosarote_Panther 2010.06.18. 18:00:39

kár érte, meglehetett volna.

Felagund 2010.06.18. 19:34:51

@ferencjóska: Okké... Akarsz fogadni? :D
süti beállítások módosítása