Szuper a hangulat a maribori edzőtáborban, írják a reggeli szlovén lapok.

A Delo tudósítást közöl a Mariborban edzőtáborozó válogatottról. (Matjaz Kek szövetségi kapitány született maribori, játékospályafutását is ott kezdte és osztrák légióskodás után ott fejezte be, 2000 és 2006 között pedig a város csapatának az edzője volt, így érthető a ragaszkodása. És ami még fontosabb: a diadalmas selejtezők összes meccsét Mariborban játszotta a válogatott.)

Huszonegy játékos kezdte most el a felkészülést a harmincas keretből. A héten a maradék kilenc focista is csatlakozik, legutoljára a 20 éves Rene Krhin, akinek szombaton még van egy kis dolga Madridban: ő is tagja a Bajnokok Ligája döntőjére készülő Inter Milannak. Hogy a meccset a tévén néző szlovén válogatott keret tagjai kinek drukkolnak majd, az nem kérdés, bár kicsi rá az esély, hogy Krhin pályára lép.

Többet akarunk annál, hogy pusztán a világbajnokságon szereplünk, tovább akarunk jutni a csoportból – mondta a kisebb sérüléssel bajlódó Milivoje Novakovic, a válogatott csatára a maribori edzőtáborban a Dnevniknek. Az FC Kölnben játszó Novakovic 36 válogatott meccsén 14 gólt lőtt, és tegnap ünnepelte 31. születésnapját.

A szlovén sportnapilap, az Ekipa címlapján szlovén játékosok sétálnak a maribori edzőtáborban. A szalagcím: Elkezdődött!

El, bizony. Június 4-én a szintén vb-résztvevő Új-Zéland ellen játszunk barátságos meccset (Mariborban, hol másutt), 6-án pedig repülünk Dél-Afrikába.

7 komment

Címkék: lapszemle maribor rene krhin matjaz kek milivoje novakovic

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr432014725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2010.05.19. 13:02:13

De tényleg, miért drukkol az Internek Szlovénia népe?
Most én vagyok a hülye (nem kizárt) de a posztból erről mintha egy szó se lenne.
Vagy ez is egy olyan zseniális médiahekk húzás a posztolótól, mint a bazi nagy olaj-gáz-atomtároló?
Ehh, ez az extrém futurista gonzo újságírás már meghaladja szerény befogadói képességeimet.

Styxx 2010.05.19. 13:04:29

Mea maximna culpa, tényleg én vagyok a funkcionális analfabéta, most látom, ott van a poszt közepén, hogy a szememet nem bökte ki:-(. Sorry, but jebiga.

Tóth-Szenesi Attila · http://hejszlovenek.blog.hu/ 2010.05.19. 13:06:10

@Styxx: Gondolom, azért drukkol Szlovénia az Internek, amiért Magyarország - alapvetően - a Fulhamnek drukkolt az EL-döntőn.
Én amúgy nagy rajongója vagyok a gonzónak, de ennek a lapszemlének - fájdalom - semmi köze a gonzóhoz.
üdv
tsza

Styxx 2010.05.19. 13:57:18

@Tóth-Szenesi Attila:
Jogos, leesett, én olvastam figyelmetlenül (nemhiába, szövegértésben nemzetünk ,engemet is beleértve egyre hátrébb kullog) lásd második kommentem.

kenesur 2010.05.19. 14:09:31

Azért mert Mariborban van az edzőtábor. Ennyi. Az meg egy jó hely.
süti beállítások módosítása