Megvolt az első edzőmeccs. A dél-tiroli Brunico sportparkjában háromszáz néző előtt lejátszott meccsen 3-0-ra vertük az olasz C1-ligás bolzanói Südtirolt.

Az összeállításból az égvilágon semmire sem lehet következtetni, úgyhogy ezzel jól összezavartuk a leendő leskelődő ellenfeleket. Ilyen összeállításban szlovén válogatott még nem lépett pályára a világtörténelemben, és ha minden jól megy, nem is fog. Lássuk csak:

Első félidő: J. Handanovic – Ilic, Cesar, Mavric, Brecko – Sisic, Radosavljevic, Koren, Stevanovic – Dedic, Matavz.

Második félidő: Seliga – Filekovic, Cesar (75. Dzinic), Mavric (59. Kelhar), Ilic (75. Komac) – Kirm, Koren (75. Krhin), Radosavljevic (59. Matic), Birsa – Pecnik, Ljubijankic.

Gólszerzők: 1-0 - Ljubijankic (70), 2:0 - Koren (73), 3:0 - Ljubijankic (81).

Akinek ez így lila lenne – és attól tartok, hogy ma még vannak ilyenek szép számmal –, annak részletezem:

A kapuban Samir Handanovic oké, a selejtezőkben végig ő védte a kaput. Samir unokatestvére, Jasmin sérülés miatt most nem védett, a harmadik számú kapus Seliga viszont igen.

Hátul Ilic csak az első négy selejtezőn játszott, majd kapott még öt percet, de nagy-nagy meglepetés volna, ha ő kezdő lenne Dél- Afrikában. A Koblenzcel a Bundesliga II-ből kiesett Mavric kezdőségéért sem adnánk egy lyukas petákot sem, Cesart, a védelem császárát viszont még egy olasz C1-ligás ellen sem lehet nélkülözni a kezdőből, és nem meglepetés az sem, hogy Brecko kezdő volt. A védelemben a vébén Algéria (és pénteken Új-Zéland) elln várhatóan biztos kezdő Suler és Jokic hiányzott sérülés miatt.

A középpályán Sisic és Stevanovic is kezdett, de a vébén egyikük sem fog, az biztos. Itt a második félidő összeállítása az érdekes, itt már a világbajnoksági középpálya állt össze: Kirm a Wislából, Koren a WBA-ból (illetve most még csapat nélkül, de már nem sokáig), Radosavljevic a Larissából és Birsa az Auxerre-ből.

A csatársorban Dedic és Matavz kezdett. Dedic (Bochum) a vébén is kezdő lehet, a groningeni Matavz aligha. A helyén Novakovic játszik majd, ha felépül kisebb sérüléséből.

Az alapján, hogy ki játszott legkevesebbet az edzőmeccsen, a maribori védő Dzinic és a tel-avivi középpályás Komac mellett az interes Krhin is kiesik a keretből, bár ez utóbbit nem nagyon hisszük. A szlovén foci egyik legnagyobb ígéretét sokak szerint hiba lenne kihagyni a keretből, még akkor is, ha egy percet nem fog játszani.

És most nézzük, miért szomorú a szlovén nemzet, mármint a nemzetnek az a része, akit még érdekel az Eurovíziós dalfesztivál. A zsűrinek nem jött be a rock és a népzene ötvözete, és már az első körben kiejtette az Ansambel Zlindra & Kalamarit.

A dalt meghallgatva, nos, nem csodálkoznék, ha nem nyújtanánk be fellebbezést.

14 komment

Címkék: zene edzőmeccs ansambel zlindra & kalamari

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr222042741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yorick · http://eredmeny.info 2010.05.30. 20:38:57

nagyon komoly ez a hajmetálba oltott sramli:D

Zsola777 2010.05.30. 20:47:55

Azért tegyük hozzá, a zsűri a résztvevő országok hallgatósága.

brazileiro 2010.05.30. 20:57:59

Hol van ebben a rock? Azért mert gitár van benne, meg valaki rekedt hangon énekel?

Ez elég nyálas diszkó a nyolcvanas évek közepéről...

brazileiro 2010.05.30. 21:01:28

Ja és most akkor Samir védett vagy Jasmin?

babel 2010.05.30. 21:16:32

Nekem tetszik a dal.

rakpartiróka 2010.05.30. 21:33:33

Omar Naber azért jobb volt! :)

2010.05.30. 21:55:42

Focihoz nem értek, de ez az eurovision azért nagyon gáz kategória... meghallgattam pár számot youtubeon, hú elég dögunalom kategória... ez a szám még a fantáziadúsak közé tartozik :D

.Frajti 2010.05.30. 23:12:07

A meccs nem Brunicoban, hanem Riscone-ban lehetett csak. Ott van sportkomplexum. :)

szbszig 2010.05.31. 01:43:49

Lehet, nem valami nagy szám, de nekem ez a dal még egészen tetszett. Amikor utólag meghallgattam őket, a szlovákoké mellett ezt sajnáltam kicsit, hogy nem jutott tovább az elődöntőből. De ha a döntőt láttad, akkor érezhetted, milyen iszonyat gyenge volt a felhozatal, és hogy ez még simán a jobbak közé tartozott.

Ja, és ha Samir védett, akkor miért Jasmin szerepel az összeállításban? :P

Rob67 2010.05.31. 07:30:32

Elég komolytalan a dal, mintha valami 20 évvel ezelőtti összeállítást néznék.
Persze tegyük hozzá sietve, ezzel a dallal a szolvének még mindig előrébb vannak mint mi.
Sajnos fociban is.
Najó a pénzügyeikben és gazdaságukban is.

Tóth-Szenesi Attila · http://hejszlovenek.blog.hu/ 2010.05.31. 08:32:38

@szbszig: összekevertem Samirt és Jasmint, elég rendesen. Szóval, Samir az első számú, ő nem játszott ezen a meccsen. De tök jó, hogy figyeltek :)
süti beállítások módosítása