Ha röviden akarunk válaszolni, akkor ezért:

De nézzük hosszabban.

A szlovén válogatott fennállása során először tavaly szeptemberben játszott a lengyelek elleni vb-selejtező előtt négy nappal barátságos meccset Anglia ellen a Wembleyben. A meccs 30. percében Wayne Rooney indult egy beadásra, amikor úgy dobta fel magát a 16-oson belül, hogy magával rántotta az őt fogó Bostjan Cesart is.

A bíró az esést megette, 11-est ítélt az angoloknak, amit Lampard be is lőtt.

Ráadásul a könyöksérülést szenvedett Cesart le kellett cserélni, és nem játszhatott a lengyelek elleni vb-selejtezőn sem, de szerencsére Matej Mavric nagyszerűen helyettesítette, és 3-0-ra nyertünk.

Az angolok elleni meccs után (2-1-re kaptunk ki, az USA ellen is betaláló Ljubijankic szépített) a kapus Samir Handanovic szemében Rooney elvesztette vonzerejét. „Rooney jó játékos, nem ezt vártam tőle. Megmozdulása távol állt a fair play szellemétől, de hát ilyen a foci. A bíró csak azért fújta be a 11-est, mert Anglia nagyobb futballnemzet nálunk.”

Egy biztos, szerdán délután 4-kor lesz miért visszavágni Angliának.

Az Amerika elleni meccs után még szomorkás játékosoknak már akkor eszükbe jutott a reváns. Zlatan Ljubijankic: "A következő meccsre kell koncentrálnunk, hiszem, hogy Anglia ellen is jó eredményt érhetünk el." Robert Koren: "Most kicsit csalódottak vagyunk még, de Anglia ellen nyerni kell és kész."

A tavalyi meccs főszereplője, Bostjan Cesar nem nyilatkozott az angolok elleni esélyekről, de olyan szempontot villantott fel, ami erőt adhat a folytatáshoz: "Ha valaki a vb előtt azt mondja nekem, hogy két meccs után négy pontunk van, azt gondolkodás nélkül aláírtam volna."

5 komment · 1 trackback

Címkék: anglia wayne rooney szlovén foci bostjan cesar

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr232096521

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Melyik nyelven a legjobb a FIFA-dal? 2010.06.21. 09:04:19

K'naan dala a "Waving flag" a FIFA hivatalos VB dala lett miután pirosszínű kóláscég ezt választotta ki. Az eredeti szövegből kihúztak néhány komorabb sort a biztonság kedvéért, s ezután elindult útjára a dal. Mostanra már több kétnyelvű és e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mréveiller 2010.06.21. 09:58:03

minden csatár feldobja magát néha, ezért nem Rooneyra kell haragudni, hanem a hülye bíróra aki befújta. Come on England!!!

ladislaus 2010.06.21. 10:04:01

ronney egy fasszopo buzi. ahogy az angol valogatott capelloval egyutt. remelem kiesnek a picsaba a csoportbol! Megerdemelnenek egy kiados pofont az elettol!

docGG 2010.06.21. 10:33:42

Ha már eddig nyomultatok, most már hozzatok legalább egy x-et ellenük! Mi meg elpáholjuk az amikat, és akkor angolszász-mentes övezetté nyilvánítjuk a VB-t :)))

mann 2010.06.21. 10:56:07

@ladislaus: Ugyan nézd már meg, hogy az angol válogatott milyen eredményeket ért el világversenyeken az utóbbi 40 évben?! Milyen pofonról beszélsz.....???
süti beállítások módosítása