A szlovén keret tagjai, 6. rész: Bojan Jokic

Ami a 24 éves Bojan Jokicot illeti: zavarban vagyunk. A válogatott utolsó nyolc vébé-selejtezőjét az elsőtől az utolsó percig végigjátszotta. Balhátvéd, de nem a bunkó fajtából, vállalkozó szellemű, középpályást is játszik, ha kell. Viszont: a válogatottban kis túlzással többet játszik, mint a klubcsapataiban.

A szlovén keret

Kapusok: Samir Handanovic (Udinese), Jasmin Handanovic (Mantova), Aleksander Seliga (Sparta Rotterdam)

Védők: Bojan Jokic (Chievo), Marko Suler (Gent), Bostjan Cesar (Grenoble), Branko Ilic (Lokomotiv Moszkva), Matej Mavric (Koblenz), Dejan Kelhar (Cercle Bruges), Elvedin Dzinic (Maribor), Miso Brecko (1. FC Köln), Suad Filekovic (Maribor)

Középpályások: Andraz Kirm (Wisla Krakow), Andrej Komac (Maccabi Tel-Aviv), Rene Krhin (Internazionale), Mirnes Sisic (Giannina), Darjan Matic (Rapid Bucuresti), Dalibor Stevanovic (Vitesse Arnhem), Robert Koren (West Bromwich Albion), Aleksander Radosavljevic (Larissza), Valter Birsa (Auxerre)

Csatárok: Milivoje Novakovic (1. FC Köln), Zlatko Dedic (VfL Bochum), Zlatan Ljubijankic (Gent), Nejc Pecnik (Nacional), Tim Matavz (Groningen)

A válogatottban 2006 februárjában Milivoje Novakoviccsal és legjobb barátjával – kapcsolatukról még lesz szó – Valter Birsával mutatkozott be Ciprus ellen. Az első vb-selejtezőn még nem volt a keretben, majd kétszer kispados volt, a csehek ellen idegenben már beszállt 11 percre, utána meg kirobbanthatatlan.

Jokic egyetlen válogatott gólja, idén tavasszal szerezte Katar ellen (4-1):

A klubjaival már nem volt ilyen szerencséje. 17 évesen mutatkozott be szülővárosában a második ligás Triglav Kranjban, ahol két évet húzott le, de mennie kellett, hogy előbbre lépjen. A csapatnak akkoriban esélye sem volt feljebb jutni (most van, az osztályozó első meccsén 1-0-ra győzött a Kranj az Interblock Ljubljana ellen), így a tehetős bajnokcsapatba, a Goricába igazolt, ahol életre szóló barátságot kötött Valter Birsával. 2006-ban bajnokok lettek, Birsa Sochaux-ba igazolt, Jokic maradt még egy évet. Minden meccsen játszott, 20 évesen alapembere volt a bajnokcsapatnak.

Egy év elteltével követte jó barátját Sochaux-ba, bár a Milant is érdekelte, több meccsen figyelte a játékát, de végül megszakadt a kapcsolat. (Rossz nyelvek szerint azért, mert még nem töltötte be a negyvenet.) Birsát 2009 januárjában kölcsönvette az Auxerre (végül le is igazolta), Jokic pedig egyre kevesebbet játszott, így februárban kölcsönben a Chievóhoz került. Hogy mi lesz vele, azt nem tudni. Még mindig csak 24 éves, de egy szezonban nem 15, hanem 30-35 meccset kellene játszania.

Ha a Chievóban marad, nem ő lesz az egyedüli szlovén: válogatott társát, Bostjan Cesart ugyanis leigazolta a veronai csapat.

Bojan JOKIC

Kranj, 1986. 05. 17.

Posztja: balhátvéd, bal oldali középpályás

A 2009/10-es szezonban a Chievóban és a Sochaux-ban is ötször volt kezdő, a Chievóban négyszer, a Sochaux-ban egyszer cserélték be.

Vb-selejtezők: 12 meccsből nyolcon kezdő volt, és az elsőtől az utolsó percig játszott, egyszer 11 percre becserélték.

Legnagyobb sikerei: kijutás a 2010-es vb-re; szlovén bajnok (2006).

Mit várhatunk tőle a vb-n? Az összes meccsen kezdő lesz. Kérdés, mennyire látszik meg majd a teljesítményén, hogy a jövője bizonytalan a Sochaux-ban. Ha nem, akkor akár egy igazi nagycsapatba is eladhatja magát.

3 komment

Címkék: sochaux chievo szlovén foci gorica bojan jokic

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr142034447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.05.28. 15:21:54

kedves szerzők, tűrhetetlen a stílus, amivel a szlovénokat illetik alább:
teamusa.blog.hu/2010/05/28/miert_is_kell_az_usanak_szurkolni
riposztot!

Tóth-Szenesi Attila · http://hejszlovenek.blog.hu/ 2010.05.28. 15:35:25

@Balatony: majd június 18-án, közvetlenül a szlovén-USA meccs után, nagyjából 17:45-kor belinkelem ezt a posztot, hogy miért is kell az USA-nak szurkolni, sőt, bekopizom az írást, és nagyon, de nagyon jót fogunk röhögni.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.05.28. 16:07:40

@Tóth-Szenesi Attila: Tudtommam nagyon is számolnak Jokiccsal a Chievóban (Itt üdvözölte őt szülinapján a chievóiak honlapja: http://www.chievoverona.it/societa/notizia.aspx?id=10712&tipo=N)ű

Sőt, mivel jó a chievói ízlés megvan Bostjan is, a Grenoble-ból!

www.chievoverona.it/societa/notizia.aspx?id=10738&tipo=N
süti beállítások módosítása