Szlovénia–Anglia 0-1 (online közvetítés)

15:21 Az előző, USA elleni meccset azzal tettük vonzóbbá, hogy szlovéndrukker meztelen nőt mutattunk a drága olvasóknak. Jogos tiltakozást küldött azonban a Feminista Futballszurkolók Szövetsége, hogy a nő olvasókat ez mélységesen sérti. Ezennel ígérjük: ha Anglia ellen gólt szerzünk, akkor bemutatjuk a független Szlovénia legnagyobb futballistenének, a gólcsúcsot és a válogatottsági csúcsot is tartó Zlatko Zahovic lapunk birtokába jutott meztelen képét. Most bemutatjuk az istent felöltözve, a Valencia mezében:

15:23 A meccs beharangozóját itt elolvashatják>>>

15:25 A lényeg: A csoportunkból még bárki továbbjuthat. Nézzük, milyen feltételek kellenek a szlovének továbbjutásához:

1. Szlovénia kikap: hipotetikus feltételezés, de azért nézzük meg. Továbbjutunk, ha az USA és Algéria döntetlent játszik vagy az USA kikap Algériától.

2. Szlovénia döntetlent játszik vagy nyer: továbbjutunk, és kész.

15:37 A középső védő Marko Suler vállalja a játékot. A kezdőcsapatban semmi meglepetés: Samir Handanovic – Miso Brecko, Marko Suler, Bostjan Cesar, Bojan Jokic – Valter Birsa, Robert Koren, Andraz Kirm, Alexander Radosavljevic – Milivoje Novakovic, Zlatan Ljubijankic.

15:40 A szlovén sajtó reményei szerint ez a cunami viszi el az angol válogatottat:

15:43 Az angolokkal utoljára 1958-ban esett meg az a szégyen, hogy már a csoportkörben kiesett. Brazília első helyen ment tovább, a szovjeteknek pedig jobb volt a gólarányuk az angoloknál. Az utolsó Anglia lett.

15:53 Végre jönnek ki a fiúk a kezdésre. "Kdor ne skače ni slovenec, hej hej hej!" Azaz: "Ki nem ugrál, nem is szlovén, hej, hej!".

15:54 A szlovén himnusz megy. A szöveget France Preseren, szlovén nemzeti költő, Petőfi kortársa írta, fordítota Tandori Dezső. Éljenek mind a népek, / kik várják a nagy napot, / mely a földkerekségnek / hoz békésebb virradatot. / Mennyi rab / lesz szabad / és jó szomszéd a nap alatt!

15:59 Az idő szuper, 20 fok van, süt a nap.

16:00 Matjaz Kek szövetségi kapitány utolsó, meccs előtti nyilatkozata: Angliának muszáj lenne a nyolcaddöntőbe jutni, mi csak szeretnénk. Ha sikerülne, akkor az egy őrületes siker lenne.

16:06 Birsáé volt a meccs első helyzete. Az előző meccsen már megmutatta, hogy képes harmincról gólt lőni (no meg korábban a szlovákoknak is rúgott már távolról gólt). Most lecsúszott, nem baj Valter, gyerünk.

16:08 Birsa különben az Auxerre-ben játszik, BL-helyen végzett a franciákkal. Sokan még az agyonsztárolt Korennél is jobbnak tartják. Bővebben itt>>>

16:10 A szlovének első nagy mentését a chievós balhátvéd, Bojan Jokic mutatja be.

16:12 A másik csoportmeccs, az Algéria-USA is 0-0, így a csport állása most: 1. Szlovénia 5 pont, 2. USA 3 pont, 3. Anglia 3 pont, 4. Algéria 2 pont. Igazán vége lehetne már.

16:16 Handanovic is védett már egy nagyot. Aggasztó, hogy nem nagyon támadunk. Annyira azért nem gyöngék az angolok, hogy egy 0-0-ban bízzunk.

16:17 Korennek kell menteni, hogy ne legyen gól egy Rooney-lövést. Atyavilág. Ahelyett, hogy a támadásokkal foglalkozna.

16:19 Végre valami, Ljubijankic szögletet harcol ki, Bostjan Cesar meg majdnem gólt lőtt belőle. Őt fűti leginkább a visszavágás vágya az angolok ellen. Az őszi barátságos meccsen Wayne Rooney indult egy beadásra, amikor úgy dobta fel magát a 16-oson belül, hogy magával rántotta az őt fogó Bostjan Cesart is.A bíró az esést megette, 11-est ítélt az angoloknak, amit Lampard be is lőtt. Ráadásul a könyöksérülést szenvedett Cesart le kellett cserélni, és nem játszhatott a lengyelek elleni vb-selejtezőn sem.

16:22 Gólt lőttek az angolok, Marko Sulert előzte meg Defoe.

16:23 Angol gólra nem készültünk, nem tudom, most mit kéne mutatnunk.

16:26 Suler volt egyébként az legbizonytalanabb védő az előző meccseken, Amerika ellen ráadásul bordasérülést szenvedett, úgy volt, hogy Mavric kezdhet helyette.

16:27 Idézünk magunktól. A vébé előtt ezt írtuk Sulerről (bár nem akarjuk a nyakába varrni, hogy mekkora slamasztikában vagyunk): "Azt vetik a szemére, hogy hajlamos kiengedni, mentalitása inkább a Balkánt, mintsem a Beneluxot idézi."

16:28 Nem baj, hajrá Szlovénia!

16:30 Az angolokat beindította a gól, az egész vébén nem volt eddig ennyi helyzetük, széjjel szedik a védelmünket, akkor kerülnek helyzetbe, amikor akarnak. De Handanovic állja a sarat.

16:31 Nincs veszve semmi. A csoport állása: 1. Anglia 5 pont, 2. Szlovénia 4 pont, 3. USA 3 pont, 4. Algéria 2 pont. Hírlik, hogy a másik meccsen Amerika megint lőtt egy szabályos gólt (mint nekünk pénteken), amit nem adott meg a bíró. Amúgy a szlovén-USA mali bíróját már hazaküldték.

16:35 Brecko ment nagyot, majdnem öngól lett, de ha nem avatkozik be, akkor Rooney 3 méterről lőhetett volna. Ej, ej, fiúk, gyerünk.

16:36 Az amerikaiak közben az üres kapu fölé nőnek, húúúú. lehet, hogy inkább azt kéne nézni, és kiszurkolni az ikszet? Nem, nem adjuk fel, egy szlovén soha nem adja föl. Hogy nemzeti költőnket, France Preserent idézzük: Az embert sors legyőzi, / de él az emberiség!

16:39 A vébén most először vagyunk hátrányban. Szar érzés.

16:40 Jokic kap sárgát, nem játszhat a következő meccsen. (MERT LESZ KÖVETKEZŐ MECCS, LENNIE KELL!!!)

16:41 Birsa szabadrúgása a sorfalon megpattant, James védett, de feleslegesen, mert Novakovic lesen volt.

16:43 Ha már Novakovic: ő az egyik nagy csalódás. Gólokat vártunk tőle. Vagy legalábbis nagyobb aktivitást. Bízzunk benne, hogy még ezen a meccsen betalál.

16:46 Az első félidő végén tehát 1-0-ra vezet Anglia, de ami a lényeg: továbbjutásra állunk, hála az USA-Algéria 0-0-jának. 1. Anglia 5 pont, 2. Szlovénia 4 pont, 3. USA 3 pont, 4. Algéria 2 pont. Jöhet a szünet.

17:00 Elkezdődött a második félidő. Hihetetlen szerencsétlenkedést mutatunk be, szöglet után majdnem gólt kapunk.

17:02 Na, Johnson végre kapott egy sárgát, sokkal korábban kellett volna már adni neki.

17:04 Lesgólt lőttek az angolok, ennek ellenére durván kigurigáztak minket.

17:06 A szlovén vezetés hírére Algéria feltámadhat a másik meccsen. Így még ők is továbbjuthatnak.

17:08 Gerrard és Rooney úgy megy át a védelmünkön, mintha valami ificsapat volnánk.

17:09 Birsa szabadrúgása 37 méterről. Íveli, nem lövi, Novakovic viszont nem indul be, sőt, még mintha ő mutogatna Birsának. Gyerekek, hol a legendás csapategység?

17:12 Handanovic védte Terry fejesét. A mezőny embere (ha az angolokat nem számítjuk).

17:13 Rooney kapufát lő. Kész. Már öt is lehetne, csoda, hogy csak egy.

17:14 A másik meccsen az amerikaiak közben kapufát lőnek, atyavilág.

17:15 De Algéria-USA még mindig 0-0, vagyis továbbjutásra állunk: 1. Anglia 5 pont, 2. Szlovénia 4 pont, 3. USA 3 pont, 4. Algéria 2 pont.

17:17 Ljubijankic-Dedic csere. Régen mindig Dedic kezdett, de volt egy sérülése májusban az edzőtáborban. Még Bochumba is elrepült (ott játszik), hogy rendbe tegyék a szalagjait. Gyerünk, Dedic! (Bár csatárként nehéz a dolga, ha a középpályáról nem kap labdákat.)

17:19 Megvan, hogy miért vagyunk ilyen szarok. Tartalékolunk a nyolcaddöntőre.

17:20 David James, az angol kapus pályafutását (sajnos) már hosszú évek óta figyelem, mivel ugyanazon a napon született, mint én.

17.22 Feltámadás! Öt másodpercen belül lőtt Novakovic emberbe, a kipattanót Dedic lőtte, de beleléptek, végül Birsa lőtt mellé. "Kdor ne skače ni slovenec, hej hej hej!"

17:27 Rooney, a szlovén közellenség lejön. Legalább gólt nem lőtt. Anglia visszaáll, az előző szlovén tüzijáték megijesztette Capellót.

17:33 Az MTV kommentátora arról beszél, hogy az angolok már továbbjutottak, trallala, pedig csak egy gólt kéne találnia Szlovéniának, és Anglia kiesik. (És erre esély is volt, lásd 17:22) Közben meg a tévében imádkozó angolokat mutatnak a nézőtéren.

17:36 A középpályás Kirm helyett a csatár Matavz állt be. Adja az isten, hogy a Groningen 21 éves csatára betaláljon. Matavzról bővebben itt>>>

17:39 Hat perc van hátra, Algéria-USA még mindig 0-0, vagyis továbbjutásra állunk: 1. Anglia 5 pont, 2. Szlovénia 4 pont, 3. USA 3 pont, 4. Algéria 2 pont.

17:44 Ha tényleg 0-0 lesz az Algéria-USA meccs vége, és nagyon úgy néz ki, akkor Szlovénia lenne az egyedüli csapat, amelyik gólt tudott lőni nekik.

17:45 Na, most meg majdnem gólt lőttünk. Még két perc van a hosszabbításból.

17:48 Vége, nincs tovább. Az USA a hosszabbítás utolsó perceiben gólt lőtt Algériának. Kiestünk. A csoport végeredménye: 1. USA 5 pont, 2. Anglia 5 pont, 3. Szlovénia 4 pont, 4. Algéria 1 pont.

17:51 2002 után megint nenm sikerült továbbjutni. Mást most is nem is nagyon tudok mondani. Azért szeressék a szlovéneket, szeressék Szlovéniát.

13 komment

Címkék: anglia online közvetítés szlovén foci

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr342104070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

docGG 2010.06.23. 16:30:49

Valamit csináljatok, skacok, mert jelen pillanatban csak abban bízhattok, hogy a másik meccs x lesz...

NitroN 2010.06.23. 17:57:33

Ezt nem hiszem el...

greycup 2010.06.23. 18:01:50

az a helyzet, megérdemelték...

ca2 2010.06.23. 18:14:15

"Minden szlovén gólnál meztelen Zahovicot mutatunk"
Nem tudom ki az a Zahovic, de túl sok ruhájától nem kellet ma megváljon... :))
Szimpatikus volt a szlovén csapat, de a tudásuk nincs azon a szinten, hogy a 16 között játszanak.
Meg ha figyelembe veszem, hogy az amerikaiak elleni meccsen az amerikaik harmadik -sztem teljesen szabályos- gólját nem adták meg, akkor ez így volt igazságos.

ca2 2010.06.23. 18:26:30

@ca2: Ja hogy azt a Zahovicot! Hát ez eszembe nem jutott volna, mivel eleve vmi nőben gondolkodtam.
Ha Zlatko Zahovicot akartátok nekünk meztelenül mutogatni, akkor így utólag örülök is, hogy Szlovénia nem lőtt gólt! :))
Egyébként nekem az azért még nem tűnt fel, hogy Z Zahovic egy "futballisten" lenne.
Kb úgy mint Gera...

Valoda · http://nyelvmanias.blogspot.com 2010.06.23. 21:01:31

A magyar válogatott szebb napjait idézve őrizték a szlovének az egygólos hátrányukat, csak maguknak köszönhetik, hogy kiestek...

Kazimír 2010.06.24. 08:22:53

Szépen helyt állt a csapat a vb-n, gratulálok! A 4 pont azért mégiscsak 4 pont, akkor is, ha ez most kevés volt a továbbjutáshoz.
Még egyszer gratula a szomszédoknak, 4 év múlva sikerülni fog!

banfitoto 2010.07.06. 22:49:30

támogassátok a Facebookon a közös bajnokság ötletét.
http://www.facebook.com/group.php?gid=138265529519503&v=app_2344061033#!/group.php?gid=138265529519503
süti beállítások módosítása