A szlovén keret tagjai, 14. rész: Miso Brecko

Védekező középpályásként kezdte, most jobbhátvéd. A korosztályos válogatottakat végigjárva 2004-ben mutatkozott be a válogatottban Szlovákia ellen. Gólt még nem lőtt, de nem is ezért tartjuk. Barátnője Tamara, aki olvasottsági és nem sportszakmai okokból került a blogba, és akit alant megmutatunk.

A szlovén keret

Kapusok: Samir Handanovic (Udinese), Jasmin Handanovic (Mantova), Aleksander Seliga (Sparta Rotterdam)

Védők: Bojan Jokic (Chievo), Marko Suler (Gent), Bostjan Cesar (Grenoble), Branko Ilic (Lokomotiv Moszkva), Matej Mavric (Koblenz), Elvedin Dzinic (Maribor), Miso Brecko (1. FC Köln), Suad Filekovic (Maribor)

Középpályások: Andraz Kirm (Wisla Krakow), Andrej Komac (Maccabi Tel-Aviv), Rene Krhin (Internazionale), Dalibor Stevanovic (Vitesse Arnhem), Robert Koren (West Bromwich Albion), Aleksander Radosavljevic (Larissza), Valter Birsa (Auxerre)

Csatárok: Milivoje Novakovic (1. FC Köln), Zlatko Dedic (VfL Bochum), Zlatan Ljubijankic (Gent), Nejc Pecnik (Nacional), Tim Matavz (Groningen)

Miso Brecko eltiltás miatt hagyott ki egy vb-selejtezőt, az összes többit szinte végigjátszotta, vagyis a szlovén védelem elképzelhetetlen nélküle.

Felnőtt karrierjét a második ligás Factor Ljubljanában kezdte, majd a harmadik ligás Smartnóhoz került. Innen igazolta le húsz évesen a Hamburg, aminek a harmadik ligában szereplő második csapatából lett válogatott 2004-ben.

A nagy Hamburgban nem tudott gyökeret verni, négy év alatt 21 bajnoki játszott, közben kölcsönben járt a Bundesliga II-es Rostockban és Aueban.

A Köln 2008-ban igazolta le, ekkor már két éve ott játszott Milivoje Novakovic, a szlovén válogatott csatára, a Köln állandó házi gólkirálya. Itt rögtön kedvenc lett:

Szerződése 2010-ig szólt, amit idén 2013-ig hosszabbított meg.

Miso BRECKO

Trbovlje, 1984. 05. 01.

Posztja: jobbhátvéd

A 2009/10-es szezonban az FC Kölnben 31 bajnoki meccsen lépett pályára.

Vb-selejtezők: A 12-ből 11 meccsen játszott kezdőként. Mindössze háromszor cserélték le, percekkel a vége előtt.

Legnagyobb sikerei: kijutás a vébére.

Mit várhatunk tőle a vb-n? A védelem oszlopa, akire akár igazi sztárklub is felfigyelhet, ha Szlovénia a legjobb 16 közé jut.

 

6 komment

Címkék: szlovén foci fc köln miso brecko

A bejegyzés trackback címe:

https://hejszlovenek.blog.hu/api/trackback/id/tr222089311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

repens 2010.06.18. 08:06:00

Kedves Blogíró!
Ha már a szlovénokról írsz, úgy gondolom, az lett volna a minimum, hogy utánanézel (nem túl nehéz és hosszadalmas, a 23 játékosra + edzőre nézve is max. 10 perc), hogy hogy is kell írni a nevüket. Jelen esetben pl. Mišo Brečko.

Tóth-Szenesi Attila · http://hejszlovenek.blog.hu/ 2010.06.18. 08:20:57

@repens: Kedves Repens!
Képzeld, utánanéztem, különben honnan a rákból tudtam volna - maradva Breckónál -, hogy pl. játszott valaha is Auéban, vagy barátnője van, vagy hogy egyáltalán létezik egy ilyen nevű ember a világon.
Idézek most neked A magyar helyesírás szabályaiból.
Amit olvasni fogsz, az megmagyarázza egyben azt is, hogy miért találkozol a magyar/angol/francia/olasz/stb. sajtó 90 százalékában a blogomban is választott megoldással.

"Nyomtatásban, ha nincs megfelelő betű, és ha a nyomtatási eljárás a mellékjel pótlását nem teszi lehetővé, a mellékjelet elhagyjuk, az alapbetűt megtartjuk: Capek, Francois, Moliere; Chatelet, Gdansk, Liepaja, Lódz, Marasesti, Maranón, Plzen; stb. – A mellékjelek elhagyása szükségmegoldás, de a mellékjeles betűk helyett az alapbetűktől eltérő más magyar betűk alkalmazása, azaz a névnek fonetikus vagy éppen eltorzított átírása (pl. Françoise helyett Franszoáz v. Franszoise, Karadžić helyett Karadzsity v. Karadzsics) teljességgel helytelen."

Füredi 2.0 (törölt) 2010.06.18. 08:25:05

@Tóth-Szenesi Attila: Tökéletesen igazad van, mindazonáltal hadd jegyezzem meg, hogy azért nem akkora ördöngősség egy különleges karakter beillesztése. A szabályzat azt mondja, "ha nincs megfelelő betű" ezzel szemben minden szövegszerkesztőben két kattintással elérhető mondjuk a "č".

Tóth-Szenesi Attila · http://hejszlovenek.blog.hu/ 2010.06.18. 08:32:48

@Füredi 2.0@repens: Megígérem, ha továbbjutunk, onnantól kezdve Mišo Brečkózok.

repens 2010.06.18. 09:55:40

Nincs megfelelő betű?
Ctrl+Alt+2 (más gépen esetleg Ctrl+Alt+3, de úgyis ott vana billentyűn a kis jelecske), majd utána megnyomod a kívánt betűt, és máris rajta a hasek. :)

repens 2010.06.18. 10:01:39

Aleksandar Radosavljevič
Kipróbáltam, itt működik, akkor feltételezhetően a szerkesztésnél is.
süti beállítások módosítása